Ce sa incluzi in dieta 2022?

In dieta ta din 2022 ar trebui incluse cateva alimente care merita toata atentia ta. Vorbim despre cateva fructe si legume exceptionale, pe care te vei bucura ca le-ai introdus.

Desigur ca s-ar putea sa fie alegeri usor neobisnuite, dar ce este viata daca nu o aventura continua?

Stim ca romanii sunt conservatori, dar crede-ne pe cuvant ca in dieta lui 2022 merita sa incluzi cateva bucate noi. In special daca vrei sa te mentii in forma, dar si sa ai o imunitate mai puternica.

Dieta 2022 – avocado sau cartofi dulci?

Incepem cu 2 alegeri absolut fantastice, chiar daca urmezi sau nu veganuarie. Este vorba despre avocado, minunatul fruct (da, este fruct) care abunda in grasimi de cea mai buna factura: adica vegetale.

Conform cercetatorilor americani, un avocado contine:

– 22,5 grame de grasime

– 3 grame de carbohidrati

– mai putin de un gram de fructoza, per portie

Faptul ca este atat de sarac in fructoza, il face sa fie mult mai indicat decat alte fructe.

Avocado mai are in compozitie: fibre, potasiu, vitamina E, vitamina B si acid folic…mai multe despre avocado >>>

Cartofii dulci sunt alta alegere excelenta. Cu mai putine calorii si carbohidrati, cartofii dulci la cuptor, alaturi de branza feta si o salata verde reprezinta o cina minunata. Desigur ca ii poti servi si la masa de pranz, fiind foarte versatili.

Dieta 2022 – kaki si rodie

Cartofii dulci abunda in caroten, precursorul vitaminei A, asa ca te pot ajuta sa-ti imbunatatesti vederea. Acestia mai au in compozitie vitamina C, B2, B6 si B7 dar si minerale precum cuprul, folatii, magneziul si fibrele.

Fructul kaki are efecte minunate asupra sanatatii:

– iti protejeaza inima. Fiind bogat in potasiu, fructul ajuta la reglarea sodiului din corp, asa ca va regla presiunea sangvina. Astfel, favorizeaza o tensiune arteriala optima

– are efect diuretic. Te confrunti cu constipatia? Atunci ar fi bine ca la micul dejun sa consumi acest fruct, printre altele. Efectele pozitive nu vor intarzia sa apara

– intareste sistemul imunitar. Contine vitamine (A si E) si minerale din belsug, stimuland totodata activitatea globulelor albe. Asa ca fac organismul mai rezistent la infectii

Si unde mai pui ca are un gust absolut delicios, in special daca este bine copt.

Rodia abunda in vitamina C si poate fi o gustare incredibil de sanatoasa. Este bogata in vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si minerale ca sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc si acid folic.

Are fibre si este ideal sa fie consumata si pe post de mic dejun, in iaurturi, budinci, etc.

De ce mai este indicat acest fruct? Pentru efectele sale magice asupra pielii. Vei arata mult mai bine odata ce consumi o sursa minunata de vitamina C, flavonoizi si antioxidanti.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *