Avocado – fructul anului. De ce se cumpara mai des?

Despre avocado cu siguranta ai auzit ca este sanatos, nutritiv si contine grasimi monosaturate. Ceea ce nu poate fi decat o veste imbucuratoare, in special ca vrem sa fim mai sanatosi.

Intr-o lume in care accidentele vasculare, hipertensiunea si bolile de inima sunt tot mai dese, este evident ca o schimbare devine imperios necesara. Ce multa lume omite este tocmai faptul ca o nutritie corecta si eficienta duce la imbunatatirea sanatatii. Avocado este unul dintre acele alimente exceptionale, pe care ar trebui sa-l consumam mai des.

Desigur ca exista multe altele pe care ar trebui sa le includem in dieta, dar este un pas inainte faptul ca lumea a inceput sa cumpere avocado mult mai des in 2020 si 2021. Haide sa descoperim impreuna de ce oamenii au luat aceasta hotarare.

Avocado – fructul minune pe care trebuie sa-l incluzi in dieta

Daca ai fost pana acum la un restaurant mexican sau vegetarian, cu siguranta ai avut contact cu preparatele din avocado. Guacamole este unul dintre cele mai renumite mancaruri care are la baza acest aliment.

Practic, este o pasta din avocado pisat, suc de lamaie, putin usturoi sau ceapa. Se serveste cu rondele de orez sau tortilla, fiind extrem de apreciat, in special in Occident. Dar lucrurile au inceput sa se schimbe si la noi, avand in vedere ca romanii cumpara tot mai des avocado, dar si mult mai multe fructe decat de obicei.

Dr. Hannah Holscher, care studiaza alimentatia si nutritia la University of Illinois, SUA a declarat ca avocado are si capacitatea de a sustine sanatatea intestinala, printre multe altele. Un studiu american a aratat ca cei care consuma deseori avocado beneficiaza de fibre si grasimi de cea mai buna calitate.

Oamenii au inceput sa fie mai receptivi atunci cand vine vorba despre o nutritie sanatoasa, asa ca fructul a devenit din ce in ce mai popular. In perioada pandemiei multi au ales sa gateasca acasa, asa ca nu este de mirare ca vanzarile de alimente precum avocado au crescut vertiginos.

Iti reamintim ca este o super sursa de nutrienti.

Conform cercetatorilor americani, un avocado contine:

– 22,5 grame de grasime

– 3 grame de carbohidrati

– mai putin de un gram de fructoza, per portie

Faptul ca este atat de sarac in fructoza, il face sa fie mult mai indicat decat fructele.

Avocado mai are in compozitie: fibre, potasiu, vitamina E, vitamina B si acid folic.

Avocado este ideal si in dietele de slabire

Asa ca daca si tu ai hotarat sa incepi anul cu dreptul si sa dai jos cateva kilograme, esti pe drumul cel bun. Avocado este perfect in curele de slabire, in special datorita continutului de grasimi vegetale . Atunci cand mananci preparate pe baza de avocado, vei avea parte de o stare de satietate mai indelungata.

Asa ca ar fi bine sa inveti cateva preparate care au la baza acest indragit aliment.

Salata de avocado si oua

Ai nevoie de:

1 avocado;

2 linguri de iaurt grecesc;

1 lingurita de zeama de lamaie;

4 oua fierte, tari;

1 tulpina de telina;

patrunjel sau marar;

sare si piper;

Mod de preparare

In primul rand, se va pasa avocado si se va amesteca cu iaurtul grecesc si zeama de lamaie.

Dupa aceea, se vor adauga ouale fierte, curatate si taiate, tulpina de telina si partunjelul sau mararul tocate marunt. Nu uita la final de sare si piper…mai multe retete cu avocado >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *