De ce sa faci exercitii fizice acasa?

De ce sa faci exercitii fizice acasa, in special in aceasta perioada? Desigur ca motivele sunt mai mult decat evidente, asa ca nu ar fi rau sa „treci la actiune”.

In ultimul an sedentarismul a atins cote maxime si nici nu este de mirare, avand in vedere prin ce perioada am trecut. Criza provocata de Coronavirus a creat un adevarat haos la nivel mondial, iar repercusiunile nu s-au lasat asteptate. Multi oameni nu au mai iesit din casa, asa ca kilogramele in plus si uitatul la televizor au fost printre activitatile preferate.

Tocmai de aceea raspunsul la intrebarea de ce sa faci exercitii fizice acasa este unul usor de intuit. Miscarea este esentiala pentru sanatate si sistemul imunitar, asa ca nu o neglija.

De ce sa faci exercitii fizice acasa si cu ce sa incepi?

Evident ca este bine sa optezi pentru exercitii usoare, in special daca nu faci sport de obicei. Nu vrei sa faci o intindere musculara din prima. Plus ca miscarile bruste sau puternice iti pot afecta coloana, spatele, etc.

Iti recomandam sa cauti tutoriale cu exercitii de pilates sau yoga. Nu poti da gres in acest mod, pentru ca miscarile sunt lejere si nu necesita un efort mare. Desigur ca in timp poti creste dificultatea exercitiilor, dar nu incerca sa faci “pe eroul” din prima, s-ar putea sa regreti…

Despre yoga si pilates am mai discutat, dar iti vom reaminti cateva informatii de baza.

Exercitii yoga pentru relaxare – ce trebuie sa stii despre yoga?

elimina stresul

amelioreaza tensiunile psihice, depresiile, nevrozele

imbunatateste o serie de afectiuni ale corpului fizic

amplifica memoria si procesele mentale

echilibreaza toate structurile fiintei

stimuleaza sistemul imunitar

induce o stare profunda de calm si pace interioara

deschide calea catre intelepciune

elibereaza fiinta de prejudecati, inhibitii si limitari

imbunatateste capacitatea de a comunica cu ceilalti…continuarea despre yoga aici >>>

De ce sa faci exercitii fizice acasa? Pentru ca vrei un sistem imunitar puternic

Deja sigur stii ca imunitatea are nevoie de sustinerea ta. Ce poti face? Alege sa mananci fructe si legume proaspete, ia suplimente cu vitamine si minerale, bea apa si…fa miscare. Toate contribuie enorm la starea ta de bine, asa cum am mai discutat.

Odata ce ai inceput sa prinzi curaj, poti alege sa faci exercitii cardio de 2-3 ori pe saptamana. Inima are nevoie de efort fizic sustinut pentru a functiona corect. Asa ca nu ar fi rau sa te familiarizezi cu aerobicul sau exercitiile de tonifiere intensa. Incepe cu o zi pe saptamana in care faci o ora de sport sustinut, apoi creste in timp durata.

Totusi, nu neglija activitatea fizica si incearca sa faci 20-30 de minute de sport zilnic. De ce insistam? Pentru ca sedentarismul este unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii tale. Iar acest lucru este confirmat de catre Organizatia Mondiala de Sanatate.

Cum sa eviti sedentarismul. Incepe cu pasi mici

In primul rand, un lucru trebuie inteles foarte bine. Conform specialistilor, chiar daca faci sport dupa ce stai o zi intreaga la birou, tot nu este ideal. In sensul ca nu se vor anula acele ore in care nu te-ai miscat de la birou. Este recomandat sa ne ridicam o data la 30 de minute si sa mergem sa ne luam apa, la toaleta, etc.

Stim ca poate parea ciudat in special daca ceilalti nu o fac, dar tine minte ca sanatatea este pe primul loc. Plus ca poti fi tu “liderul” acestei idei, ajutandu-i si pe ceilalti sa constientizeze.

In ultimii ani, studii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca sedentarimsul este la baza a nenumarate boli. De asemenea, va repetam faptul ca trebuie sa te ridici dupa cel mult 30 de minute de stat jos. Altfel efectul statului jos NU va fi anulat chiar daca mergi la sala, alergi…mai multe despre sedentarism aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *