Factori care iti pot influenta sanatatea

Despre acesti factori care iti pot influenta sanatatea cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se, dar dorim sa-ti reamintim aspectele esentiale. Asa ca astazi vorbim despre responsabilitate si dorinta de a fi mai atente la ceea ce facem.

Pentru ca starea de sanatate este direct relationata de actiunile noastre inseamna ca acesti factori care iti pot influenta sanatatea nu te vor uimi. Evident ca ai si tu partea ta de „munca” in toata aceasta poveste.


Asa ca astazi vom discuta despre acele mici obiceiuri care pot face diferenta in viata ta. Asa ca nu uita ca anumite lucruri trebuie schimbate, in special daca vrei rezultate diferite.


Factori care iti pot influenta sanatatea – aer curat si somn linistit!


Nu putem sa-ti spunem cat de important este sa aerisesti. Fiind un obicei pe care multi oameni l-au „mostenit” de la parinti, probabil ca este si in lista ta. Nu uita sa deschizi geamul de cateva ori pe zi, chiar si in pauze, in caz ca lucrezi de acasa…sau nu. Este important ca pentru 5 minute sa intre aer curat, iar tu te vei bucura de un moment de respiro.

Vei remarca imediat ca aerul se schimba, iar atmosfera devine mai placuta. La fel de necesar este sa aerisesti si inainte de culcare. In acest mod vei adormi mai repede, iar somnul va fi mai profund. In special daca in camera este usor racoare. Se pare ca somnul se va instala imediat atunci cand sunt mai putine grade. Tocmai de aceea vara este un adevarat calvar sa adormi, mai ales in acele zile caniculare.


Leacuri pentru insomnie – ceai de musetel si lavanda

Ceaiul de musetel este recunoscut pentru proprietatile sale de calmare, asa ca nu il evita. Bunicii il recomandau si foloseau mereu, pentru o obtine o stare de liniste. Daca esti agitata, incearca si ceaiul de tei, acesta te va ajuta sa scapi de starile de nervozitate.

Lavanda sau uleiul de lavanda are, la randul sau, un efect de calmare minunat. Asa ca, fie ca vei cumpara un ulei esential si un difuzor de arome…mai multe leacuri poti gasi aici >>>


Factori care iti pot influenta sanatatea – migdale, curmale sau mere?


Da, da, ai citit bine. Migdalele sunt o adevarata sursa de proteine, antioxidanti si minerale, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie. Consuma cativa samburi de migdale zilnic si cu siguranta nu iti va mai fi foame, intre mese.

Se pare ca specialistii au ajuns la concluzia ca 35 de grame de migdale pe zi pot face minuni pentru silueta. Asa ca va trebui sa consumi aceasta cantitate de migdale zilnic.

Evident ca, daca vrei ca rezultatele sa fie si mai bune, ar fi bine sa urmezi si o dieta sanatoasa, care sa abunde in nutrienti, fibre, minerale si vitamine. Vei consuma aceasta cantitate de migdale la 2 gustari, asa ca nu va mai trebui sa te confrunti cu foamea care survine, de obicei, intre mese.

Curmalele te pot ajuta sa te revigorezi. Asa ca alege sa mananci 4-5 curmale in loc inca o cafea. De asemenea, sucurile de lamaie si de grapefruit pot face minuni atunci cand avem nevoie de un plus de energie.

Iar acel proverb care enunta ca un mar pe zi te scapa de doctorii…este purul adevar. Merele abunda in vitamina C, fibre, minerale si nutrienti, asa ca nu uita sa mananci in fiecare zi macar un mar. Daca nu, alege un kiwi, mango, ananas, catina, capsune sau fructe de padure. Varietatea este excelenta atunci cand vorbim despre o dieta optima.



Factori care iti pot influenta sanatatea – stresul si relaxarea


Relaxarea este vitala pentru un organism sanatos. Fie ca iesi la plimbare, faci yoga sau pilates, alergi sau meditezi, ramane la latitudinea ta. Dar nu uita sa faci zilnic ceva pentru a-ti elibera mintea de poverile de peste zi.

Multi oameni neglijeaza acest aspect si se mira ca stresul le acapareaza vietile si sanatatea…Nu deveni si tu una dintre acele persoane, in special ca bolile asociate cu stresul nu sunt deloc banale. Vorbim de cancer, diabet, hipertensiune, boli cardiace, etc.

Incepe sa iti schimbi obiceiurile pentru a avea o sanatate de fier si o viata mai frumoasa!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *