Mic dejun pe fuga. Ce poti manca la prima ora?

Un mic dejun pe fuga este mai bun decat unul…absent. Dupa cum stii, prima masa a zilei are o importanta deosebita, asa ca ai face bine sa-i acorzi atentia cuvenita.

Nu de alta, dar atunci cand incercam sa pornim „motorul” fara benzina, s-ar putea sa nu avem parte de rezultatele dorite. Asa ca este momentul sa NU mai neglijezi prima masa. Mai ales ca exista idei pentru un mic dejun pe fuga. Nu trebuie mereu sa pregatesti masa atunci. Poti sa iti lasi ceva pregatit inca de seara. In special daca stii ca esti mai energica in ultima parte a zilei.

Asa ca fa un mic efort seara daca vrei sa mananci ceva lejer si bun la prima ora. Sau nu, avem idei si pentru cei care vor sa pregateasca ceva pe loc.

Mic dejun pe fuga. Ai chef de briose cu zmeura?!

Nu, nu am pus aceasta intrebare ca sa te tachinam. Este adresata celor care vor sa faca un efort seara. Sau, cine stie, poate ii convingem si pe cei din categoria a doua.

Ai putea pregati chiar tu cateva briose si crede-ne pe cuvant, nu este atat de complicat. Astfel iti recomandam sa aloci putin timp gatitului si sa te bucuri de o masa minunata. Alaturi de o cafea, o briosa cu zmeura facuta de tine poate fi micul dejun ideal.

Haide sa vedem impreuna cum se prepara aceste minunatii.

Briose cu zmeura

Ingrediente:

– 2 cani de faina (250 grame)

– 200 grame zahar sau stevia

– un praf de copt

– un praf de sare

– o lingura ulei de cocos

– o cana de lapte de migdale

– 2 lingurite de extract de vanilie

– 2 maini de zmeura proaspata

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mare adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amesteca bine ingredientele. In alt bol topeste uleiul de cocos. Adauga laptele usor incalzit si extractul de vanilie. Amesteca din nou. Acum este momentul sa amesteci cele 2 tipuri de ingrediente. Adauga si zmeura si amesteca bine. Ai nevoie de 8-10 forme de briose, pe care le vei umple pe rand.

Lasa-le la cuptor pret de 25 de minute. Apoi scoate-le afara si lasa-le sa se raceasca pret de 15 minute.

Mic dejun pe fuga. Fructe si iarasi fructe

O da, cea mai buna idee pentru cei care se grabesc si nu au timp de briose. Taie in felii o banana, pune o mana de afine, una de zmeura si amesteca tot cu putina miere si scortisoara. Bucura-te de un mic dejun crud si sanatos care va tine ridurile departe de tine!

Daca iti mai este foame, ia la tine un baton proteic sau din cereale si savureaza-l la birou, alaturi de o cafea.

Cerealele integrale cu fructe si nuci sunt alta idee perfecta pentru micul dejun. Nu trebuie decat sa incalzesti un pic laptele si sa-l torni peste cereale. Adauga apoi nuci, fructe si miere sau sirop de agave. Nu iti va lua mai mult de 5 minute sa-l pregatesti.

Poti manca un iaurt grecesc cu cereale si fructe, daca chiar nu ai timp de altceva.

Un smoothie, un suc proaspat de portocale si un corn sunt alte idei perfecte si sanatoase. De asemenea biscuitii cu cereale sau integrali, alaturi de un ceai, putin gem sau unt sunt alegerea perfecta pentru cei care sunt pe fuga.

Asa ca nu mai cauta scuze si mananca ceva gustos si sanatos inca de la prima ora!

Mic dejun fara colesterol – cum se prepara?

Are la baza ovaz si seminte de chia, 2 alimente de referinta pentru o sanatate de fier. Semintele de chia sunt bogate in Omega 3 si 6. De asemenea, au proprietati antioxidante care previn bolile de inima si artrita. Contin fosfor, calciu, magnan si potasiu.

Dar nici ovazul nu este de neglijat. Bogat in fibre care scad colesterolul, precum si minerale ca manganul, seleniul, zincul, magneziul, fierul si fosforul.

Mic dejun fara colesterol – reteta…totul despre un mic dejun sanatos aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *