Adevarul despre seleniu. Iti prelungeste viata?

Cu siguranta ai auzit de seleniu, acest mineral fiind cunoscut pentru proprietatile sale remarcabile. Exista studii care arata ca prelungeste viata, asa ca ar trebui sa descoperim mai multe.

Cercetatorii acorda o atentie deosebita mineralelor de tot felul, studiile despre acestea nefiind nimic iesit din comun. Asa ca ar fi momentul sa descoperi mai multe despre suplimente si nutritie.

Pentru ca de multe ori neglijam sa luam seleniu, magneziu sau calciu si nu este tocmai o idee buna. O dieta echilibrata presupune introducerea acestora in dieta zilnica.

Seleniu si speranta de viata. Ce au descoperit cercetatorii?

Seleniul sustine si regleaza metabolismul, tiroida si creste speranta de viata. Cercetatorii americani au mai remarcat si ca acest mineral poate preveni obezitatea, sustinand intens procesele metabolice care au loc in organism.

Studiul a avut la baza testarea asupra soarecilor de laborator, iar specialistii au remarcat ca suplimentele cu seleniu ajuta mult la mentinerea unei protectii impotriva obezitatii si a acumularii de grasimi.

S-a mai remarcat si ca leptina, hormonul care controleaza apetitul a scazut in aceste cazuri. In acest mod, a fost remarcata legatura intre seleniu si longevitate. S-a remarcat cresterea sperantei de viata cu 62% in cazul sorecilor care au primit seleniu, in dieta lor curenta.

Asa ca lucrurile s-ar putea aplica si la oameni, remarca studiul american. Oricum ar fi, suplimentele cu vitamine si minerale sunt fundamentale pentru un organism sanatos si echilibrat.

Seleniu si speranta de viata – cum ar trebui sa procedam?

Este demn de mentionat ca o gramada de alimente il contin. Vorbim despre scoici, nuci braziliene, ton, oua, seminte de floarea soarelui, piept de pui, ciuperci.

Seleniul ar putea preveni si chiar vindeca bolile canceroase, arata alt studiu, in special cand se consuma din abundenta. Cancerul de san, de plamani si colon raspund bine la tratamentul cu seleniu, asa ca nu ar trebui ignorate aceste tratamente naturale.

Alte studii arata ca bolile cardiace, dar si Alzheimer sunt in scadere cu 25%, in cazul celor care iau suplimente cu seleniu. Fructele de mare si ouale ar trebui consumate cu precadere, in cazul celor care vor sa ia mineralul din alimentatie. Polenul crud si ciocolata neagra sunt 2 surse vegetale extraordinare, atunci cand vorbim despre seleniu.

Seleniul vindeca depresia. Ce trebuie sa intelegi?

Cercetarea americana a avut la baza nivelul de seleniu. Se pare ca acesta, atunci cand se afla in cantitate prea mare sau prea mica (in special) devine nociv. Iar acele stari de anxietate, depresie, agitatie sau insomnii pot surveni si ca urmare a acestui dezechilibru. Mai mult decat atat, americanii au vrut sa vada efectele mai clar, asa ca au fost testati mai multi subiecti.

Au fost alese 2 grupuri de oameni tineri, care aveau stari de oboseala, anxietate, etc. Primei grupe i s-a oferit mancare bogata in seleniu pret de aproape 4 luni…mai multe despre legatura dintre seleniu si depresie aici >>>

4.89/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *