Cum sa postesti sanatos si fara te ingrasi

Daca si tu te intrebai cum sa postesti sanatos si fara sa acumulezi kilograme in plus, pregateste-te sa descoperi cateva trucuri. Desigur ca se poate sa te mentii in forma chiar si in timpul postului. Este un mit faptul ca te vei ingrasa, daca mananci legume. Se va petrece acest lucru in momentele in care vei consuma doar paine, zacusca, fasole si cartofi.

Evident ca lucrurile nu vor fi foarte bune in aceasta situatie. Dar secretul consta in a invata ce sa mananci in aceasta perioada. Evident ca este necesar sa ai in vedere fructele si legumele, cat mai proaspete si mai variate.

Cum sa postesti sanatos? Descopera salatele, ciorbele de sezon, din loboda si stevie, fructele, semintele si nucile. Nu uita de linte, naut si quinoa, toate de post, foarte hranitoare si satioase. Si in plus, nu te vor face sa te ingrasi, atat timp cat nu mananci in exces.

Cum sa postesti sanatos – proteine de calitate

Mazare, broccoli, conopida, linte, naut, fasole, ciuperci. Deja ti-am mentionat cele mai bune alimente de post, care abunda in proteine de calitate. In acest fel nu te vei mai confrunta cu foamea, pentru ca aceste alimente sunt foarte satioase. Alege retete simple. De exemplu, broccoli inabusit cu tofu afumat si 2 felii de paine prajita integrala. Un mic dejun sau o cina absolut perfecta.

Supa crema de linte sau mancare de linte si cartofi. Acestea sunt ideale la pranz, iar tu te vei bucura ca ai ales aceste optiuni. Nu uita de naut. Il poti consuma si fiert sau poti face o tocanita clasica de naut. Desigur, daca ai timp prepara humus sau falafel, 2 preparare libaneze de care te vei indragosti.

Ciupercile la cuptor garnisite cu mozarella de post sau ori ce alt sortiment de branza vegetala sunt iarasi o alegere inteleapta si foarte gustoasa. Observi deja cate optiuni ai? Asa ca nu mai spune ca nu ai ce manca in timpul postului.

O mancare de spanac sau una de mazare sunt iarasi perfecte in post. Adauga si 2 snitele de post si nu iti va mai fi foame pana seara, garantat!

Cum sa postesti sanatos – gustari calitative

Nu manca chipsuri sau seminte prajite si sarate cat este ziua de lunga. Alege sa mananci alune sau nuci nesarate si neprajite. Seminte de in sau chia. Caju, migdale sau nuci braziliene. Popcorn facut chiar de tine, asezonat doar cu sare si piper.

Fructe si smoothie-uri. Zmeura, capsune, banane si afine. Toate aceste ingrediente transforma un smoothie intr-o adevarata bucurie. Daca mai adaugi si putina miere va fi un desert minunat.

Intre mese poti manca un fruct de sezon. Iti va stimula digestia, asa ca este cel mai bine sa consumi fructele inainte de masa, in orice situatie. Chiar si dimineata pe stomacul gol pot fi consumate, in special inainte de micul dejun. Ti se va face foame rapid, asa ca ia un sandvis la tine, mai ales atunci cand nu ai timp sa mananci acasa.

Sucuri naturale, preparate chiar de tine. Poti combina fructele si legumele, asa ca incearca un suc de morcovi si mere. Altul de portocale si patrunjel. Si nu uita de sfecla, mar si telina, o combinatie minunata, pentru un organism sanatos si puternic.

Cum sa postesti sanatos – mananca moderat si nu uita sa faci sport

Chiar si in aceasta perioada poti face miscare, la tine acasa, asa ca nu cauta scuze. Sunt nenumarate tutoriale si filmulete cu tot felul de exercitii fizice, de toate felurile.

Nu manca in exces, modereaza portiile, mananca gustari de 2 ori pe zi. Nu este nici pe departe atat de greu sa-ti mentii silueta in timpul postului. Si din fericire vei fi si mult mai sanatoasa, daca respecti sfaturile de mai sus!

Meniu de post – inspiratie pentru aspirante

Haide sa descoperim impreuna ce putem consuma in aceasta perioada. Te avertizam ca ar fi indicat sa gatesti mai des, daca vrei sa mananci ceva de calitate si sanatos. Plus ca s-ar putea sa fie mai distractiv decat ti-ai imaginat.

Iata despre ce este vorba:

Meniu de post 1

Mic dejun: 150 granola cu lapte vegetal, o cafea sau un ceai

Gustare: 2 kiwi

Pranz: supa crema de legume, Quiche cu legume de post si o salata verde

Gustare: un baton de cereale

Cina: salata de cruditati, naut si cateva felii de tofu afumat

…vezi mai multe meniuri de post si retete aici >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *