Antrenamentul la sala: evita sa faci aceste greseli

Desigur ca antrenamentul la sala poate fi o idee foarte buna, in special atunci cand esti mult prea sedentara si vrei sa dai jos cateva kilograme. Este de departe cea mai buna idee sa faci sport daca vrei sa fii sanatoasa si …supla. Nu este suficient doar sa mananci sanatos, pentru a pastra o sanatate optima si greutatea ideala.

Nu te speria, nu inseamna ca trebuie sa iti petreci cea mai mare parte a timpului in sala de sport. Nicidecum. Pur si simplu sa acorzi mai multa importanta acestei etape.

Nu uita ca trupul nostru este conceput pentru miscare, asa ca, daca vei sta toata ziua pe scaun, poti sa fii sigura ca nu esti pe drumul cel bun. Fie te vei ingrasa, fie te vei imbolnavi, fie…ambele. Antrenamentul la sala trebuie sa fie unul oportun, daca vrei sa vezi rezultate pozitive, in scurt timp.

Exercitiile fizice pot deveni chiar periculoase, daca nu le faci corect, asa ca este nevoie de o conduita, in acest sens.

Antrenamentul la sala – ce NU trebuie sa faci:

1. Sa uiti de hidratare. Sau mai rau, sa crezi ca nu este deloc bine sa bei apa, pentru a avea efecte mai bune. Total gresit! Asa ca sa ai mereu o sticla de apa la indemana, pentru a putea face fata exercitiilor. In acest fel, vei elimina si toxinele din corp.

2. Sa uiti de incalzire. Un aspect esential, in special atunci cand te afli la inceput de drum si nu prea iti cunosti corpul. Dar se aplica si la cei avansati. Intotdeauna sa faci cateva exercitii de incalzire a musculaturii, pentru a sti sigur ca trupul tau este gata de un efort sustinut. In acest fel iti „anunti” practic corpul in legatura cu ce urmeaza.

3. Sa nu uiti de streching. Antrenamentul la sala presupune un efort sustinut, asa ca la finalul programului ai nevoie de o mica relaxare. Asa ca nu uita de streching, mai ales dupa exercitiile cardio, care ti-au pus inima si muschii la treaba. Daca vrei sa slabesti si sa iti tonifiezi corpul, nu uita sa lucrezi cu greutati si sa faci planking, exercitii foarte eficiente in aceste situatii.

4. Sa uiti sa te odihnesti. O regula foarte importanta, in special cand nu esti tocmai un expert in exercitii fizice. Chiar nu este obligatoriu sa faci aceste antrenamente intr-un ritm alert. Ai grija de sanatatea ta si ai rabdare cu tine. Vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. Poti lua 1-2 minute de pauza intre exercitiile mai grele.

5. Sa eviti exercitiile cardio. Este indicat ca antrenamentul la sala sa le contina si pe acestea, avand in vedere ca asa vei putea intari musculatura. Desigur, si in acest caz este bine sa ai cat mai multe pauze. Asa ca dupa incalzire si exercitii pregatitoare, nu uita de cele cardio.

6. Sa uiti sa relaxezi toate grupele musculare lucrate. Nu neglija acest aspect. Stretchingul nu inseamna doar sa te intinzi un pic si atat. Nicidecum, incepe sa relaxezi mainile, picioarele, spatele, capul, etc. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine.

Antrenamentul la sala – cere parerea unui specialist

 

Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu antrenorul, inainte de a incepe un anume set de exercitii sau programe sportive. Desigur, este recomandat sa ii ceri parerea, pentru a sti si daca executi corect exercitiile. Altfel, s-ar putea sa lucrezi degeaba.

Ai incredere in capacitatea ta de invata sa te antrenezi cat mai bine. In acest fel, vei avea doar de castigat, fiind sanatoasa si supla.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *