Ganditul in exces – cum sa scapi de acest obicei nociv?

Cu siguranta si tu ai experimentat ganditul in exces. Te lupti cu morile de vant si nici macar nu iti dai seama. Cam asa s-ar putea descrie acest proces pe care oamenii secolului 21 il duc la rang de arta. Probabil ai observat si tu ca traim intr-o societate in care oamenii sunt hiperactivi, tot timpul fac ceva si parca nu se pot linisti.

Aproape ca nu mai avem voie sa avem timp liber si doar cei ocupati par sa fie apreciati. Sa fim oare pe drumul cel bun? Nici vorba, ganditul in exces este boala curata, avertizeaza specialistii. Iar in ziua de astazi rar mai vedem oameni echilibrati, care se pot bucura de momentul prezent si fara sa faca sute de poze…

Si atunci cand mergem in vacanta avem tendinta de a ne gandi la viitor, fara sa ne bucuram de clipele petrecute intr-un loc deosebit. Cum putem scapa de aceste obicei periculos? Despre toate acestea vom discuta imediat.

Ganditul in exces si cum putem scapa de acest obicei?

Poate fi putin mai complicat decat pare la prima vedere. Multi oameni au senzatia ca sunt stapani pe ei, dar nu-si pot opri mintea nici macar pentru 2 minute. Gandurile par sa fie pe pilot automat si pare o adevarata corvoada sa le punem capat. Tocmai de aceea multi oameni apeleaza la ajutorul de specialitate. Nu este neaparat ceva rau, dar tine minte ca medicamentele nu sunt mereu cea mai buna idee. In special cand nu suferi de o afectiune efectiva.

In acest caz, un psiholog poate fi cea mai buna idee. In acest mod vom ajunge sa privim lucrurile din mai multe perspective. In afara de sedintele terapeutice, avem si alte vesti bune. Te poti ajuta chiar tu. Tocmai de aceea dorim sa te familiarizezi cu meditatia. Da, ai citit bine, acea tehnica ciudata in care stai cu ochii inchisi si nu te gandesti la nimic.

Despre meditatie am mai discutat si iti recomandam sa o incerci. O maniera fantastica pentru a-ti opri mintea din gandit. Nu degeaba zic calugarii budisti ca este cea mai rapida cale catre iluminare si trairea unei vieti echilibrate.

Asa ca mediteaza sau asculta muzica relaxanta, care sa te aduca intr-o stare de fericire. Ideea este sa te detasezi de minte, macar pentru 15 minute pe zi. Observa-te, fii atenta la respiratie si pur si simplu stai in liniste. Poti apela si la muzica meditativa, evident. Dar nu uita sa iti acorzi atentie zilnic. In acest mod vei incepe sa vezi viata cu alti ochi…

Ganditul in exces – de ce sa petreci mai mult timp in natura?

Pentru ca te va ajuta sa te deconectezi de la acest obicei nociv. Garantat te vei simti mai bine atunci cand vei fi inconjurata de copaci, munti sau cand te vei plimba pe plaja. Desigur ca merge de minune si o plimbare in parc. Fa-ti un obicei din a ajunge acolo de cateva ori pe saptamana, chiar si singura. Nu astepta mereu sa ai companie. Uneori o plimbare placuta iti va schimba total perspectiva. Asa ca nu uita sa incerci, cu siguranta iti va face placere.

De asemenea, poti incepe sa alergi, daca te atrage acest sport. O alta maniera de a te elibera de ganduri intr-un mod sanatos. Desigur ca in acest mod vei avea grija si de trupul tau, ceea ce nu poate decat sa te bucure.

Incearca si afirmatiile pozitive. Un alt subiect pe care l-am mai abordat, dar nu putem sa nu il reamintim. De ce? Pentru ca este una dintre cele mai facile metode de a ne „reprograma” mintea. Dupa cum stii, majoritatea gandurilor sunt negative si ne fac rau. Ne gandim ca nu suntem suficient de buni si alte lucruri similare. Asa ca ce ar fi sa iti scrii niste afirmatii pozitive pe care sa le repeti zilnic? Scrie-le la momentul prezent si bucura-te de o noua perspectiva.

Aceste afirmatii au fost promovate de scriitoarea Louis Hay, care si-a dedicat toata viata ajutand oamenii sa atraga ceea ce vor si sa fie fericiti. Conform acesteia, orice lucru se poate manifesta in viata noastra, daca credem cu tarie. Desigur, dupa ce vei repeta aceste afirmatii zilnic, simtindu-te inspirata, probabil ca vei sti ce trebuie sa faci, pentru a realiza acele lucruri. Practic, vei fi “ghidata” de Univers, asa cum spune Louis Hay, care a publicat nenumarate carti, in acest sens…mai multe despre afirmatiile pozitive >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *