Dieta fericirii. Te simti bine si slabesti

Poate ca inca nu iti vine sa crezi, dar dieta fericirii exista si poate face miracole in viata ta. Ne referim la faptul ca poti dobandi o silueta mai armonioasa, daca vei alege sa mananci alimente…”fericite”. Adica pline de nutrienti si vitamine, care te vor ajuta sa ajungi la silueta de vis.

In mod evident, aceste alimente abunda in nutrienti, iar acestia te vor ajuta sa dobandesti starea de satietate dupa care tanjesti. Pentru ca nu este deloc indicat sa te ridici de la masa flamanda. Asa se petrece cu alte regimuri de slabire, dar dieta fericirii nu face parte din aceasta categorie.

O vei adora pentru ca vei incepe sa mananci mai sanatos si corect. Ceea ce nu poate fi decat cea mai buna alegere, pentru tine si sanatatea ta. Asadar, esti gata sa descoperi cele mai bune ingrediente si alimente?

Atunci haide sa vedem impreuna care sunt acele alimente care te pot face sa fii mai fericita si, desigur, mai supla.

Dieta fericirii – cu ce incepem?

Ei bine, incepem prin a realiza ca dietele minune nu exista, asa ca trebuie sa invatam sa mancam sanatos, orice ar fi. Dr Sarah Brewer, un renumit nutritionist din SUA, ne sfatuieste ce sa mancam, pentru a avea o viata mai fericita.

Cum sa scapi de acele kilograme in plus? Alege dieta fericirii si consuma mai des:

Sucuri naturale. Este aproape imposibil sa enumeram proprietatile fantastice ale acestora. Atat cele de legume cat si cele de fructe sunt excelente. Sucul de sfecla si morcovi, cel de patrunjel si portocale, cel de grapefruit…toate sunt perfecte pentru slabit. Ce ar fi sa iti incepi ziua cu un pahar de suc proaspat? Poti sa-l prepari si de seara si sa il depozitezi in frigider, intr-un recipient de sticla. In acest fel, il vei putea savura dimineata sau la serviciu. Dar iti recomandam sa-l bei acasa, pentru ca va fi nevoie sa mergi la toaleta de 1-2 sau chiar 3 ori! Nu te speria, este foarte bine, elimini rapid toxinele in acest fel si slabesti.

Lactate vegetale. Stim, s-ar putea sa nu fi innebunita dupa ele, dar da-le o sansa. Au putine grasimi si nu ingrasa precum cascavalul sau branza. Sunt gustari excelente si le poti savura si la micul dejun sau seara. Alege lapte de soia sau cocos pentru cafea si cascaval vegetal sau tofu afumat pentru salate, sandvisuri, etc. Vei ramane uimita de cat de gustoase sunt! Lactatele animale abunda in hormoni si alte chimicale, asa ca evita-le. Plus ca multe studii arata ca cresc riscul de a face cancer, asa ca cea mai buna idee este sa le raresti.

Dieta fericirii – fara alcool!

Fara bauturi alcoolice. Macar pentru cateva saptamani, pana vei scapa de cele cateva kilograme in plus. De asemenea, alcoolul poate crea o stare de agitatie, consumat des. Ca sa nu mai spunem ca acesta creste riscul de imbolnavire si afecteaza organele, in timp. Daca bei un pahar de vin rosu ecologic, din cand in cand, este foarte bine. Dar sa nu devina o obisnuita.

Bananele sunt indicate. Da, pentru ca sunt o gustare perfecta si sanatoasa, care te va scapa de foame. Si contin alcaloid, o substanta care sustine creierul si starea ta de bine.

Quinoa. Este o cereala excelenta, asa ca prepar-o mai des cu legume sau carne de peste, etc. Cauta cateva retete care iti plac si include quinoa in dieta ta curenta.

Retete cu quinoa

– se poate folosi ca ingredient in salate, de orice fel, in prealabil se fierbe o cana de quinoa la foc mic ( in jur de 15 -20 minute). Este ideala in salate de rosii cherry, ridichi, salata verde, porumb, etc.

– terci de quinoa, dupa ce a fiert cele 20 de minute, se adauga sare si se poate amesteca cu legume, gatite in prealabil. Poate fi o masa de pranz copioasa >> > despre quinoa aici >>>

Dieta fericirii. Fa miscare si vei fi mai fericita!

Exercitii fizice. Nu exista dieta de slabire eficienta daca nu este completata cu activitatea fizica. Adica poti slabi si fara sport, dar nu vei arata la fel de bine. Tonifiaza corpul si lucreaza toti muschii, dar in zile diferite. O data vei lucra abdomenul, in alta zi bratele, etc. Nu uita ca alergatul sau inotul te pot ajuta enorm, pentru o tonifiere generala.

Farfurii mai mici. Da, pare o schimbare banala, dar te poate ajuta enorm. Avem tendinta de a ne umple farfuria, dar daca folosim vase mai mici, nu mai este o problema. De asemenea, invata-te sa mananci pana esti satula in proportie de 85-90%! In acest fel digestia se va face mai usor, iar tu nu vei mai ingrasa, ba chiar din contra.

Consuma doar alimente integrale. Vorbim despre cereale, paste, orez, toate sa fie integrale, nu albe. Acelea creeaza inflamatii in corp, iar tu nu vrei asa ceva. Iti plac pastele si iti este greu sa renunti la ele? Ce crezi, in dieta fericirii nu este nevoie sa le elimini, ba chiar sunt recomandate. Asa ca prepara o portie de paste integrale cu legume si bucura-te de o masa grozava!

Renunta la fast-food si alimente procesate, mananca mai putina carne, nu mai bea sucuri carbogazoase si alege sa mananci fructe si legume proaspete zilnic. Vei fi mai fericita, iar silueta ta va fi impecabila, succes!

4.5/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *