Cafeaua cu lapte vegetal – alternative de post, mult mai sanatoase!

Daca si tu vrei sa savurezi cafeaua cu lapte vegetal, esti pe drumul cel bun. Dupa cum stii, au existat multe discutii in jurul acestui subiect, asa ca este bine sa afli mai multe. De ce cafeaua cu lapte vegetal este mai buna? Ce ar trebui sa alegi?

Ei bine, este vorba despre faptul ca laptele vegetal este muult mai sanatos pentru stomac. De asemenea, nu afecteaza digestia si nu ingrasa! Asa ca ai deja 3 motive importante pentru care sa-l alegi.

Laptele de vaca nu este cea mai buna alegere si din cauza faptului ca afecteaza antioxidantii din cafea. Asa cum vei vedea, cafeaua cu lapte vegetal este mult mai eficienta. Si nu afecteaza potentialul cafelei. Aceasta are rol de detoxifiere, asa ca ar trebui sa profitam de acest lucru.

Cafeaua cu lapte vegetal – de ce sa o alegi?

Pentru ca vrei sa beneficiezi de continutul ridicat de polifenoli din cafea, vom discuta mai multe detalii legate despre asimilarea acestora. Acidul clorogenic (CGA) este un antiinflamator si antibacterian de exceptie. Si este regasit in cafea. Problema este ca laptele de vaca afecteaza absortia de acid clorogenic cu pana la 25%! Asa ca nu este o idee prea buna, observa cercetatorii.

Avand in vedere ca CGA ajuta la prevenirea bolilor de inima, a cancerului si a bolii Alzheimer, avem totul interesul ca acesta sa fie asimilat cum trebuie.

De asemenea, laptele de vaca NU sustine procesul de slabire, asa ca poate fi o problema. Daca este la dieta alege laptele vegetal.

Cafeaua cu lapte vegetal – tipuri

Lapte de soia. Foarte apropiat ca si compozitie de cel de vaca, doar ca nu are hormoni si grasimi, asa ca este mult mai sanatos. Nu ne crezi? Cumpara un lapte de soia usor indulcit si cu aroma de vanilie si bucura-te de o savoare nebanuita.

Cafeaua cu lapte vegetal – ce tipuri de lapte sa alegi?

Lapte de migdale. Fantastic pentru o cafea buna, dar are o aroma aparte. Asa ca trebuie sa vezi daca iti place sau nu. Laptele de migdale este sarac in calorii, dar bogat in grasimi vegetale super sanatoase. O alegere perfecta, pentru silueta ta!

Lapte de caju. Si acesta este potrivit pentru o cafea buna, asa ca testeaza si laptele de caju. Aceste nuci au nenumarate proprietati pentru sanatate. Sunt bogate in nutrienti, dar si in minerale precum cupru, calciu, magneziu, fier, potasiu si zinc. Lejer si gustos, acest lapte este ideal pentru a incepe ziua. Asa ca merge perfect si cu cereale integrale si fructe. Apoi poti sa adaugi putin in cafeaua proaspat facuta, ce deliciu!

Desigur ca ramane la latitudinea ta daca vrei sa folosesti lapte vegetal sau nu. Dar poti sa fii sigura ca vei fi foarte multumita, odata ce il vei incerca, garantat!

Vei asimila mai putine calorii, iar sanatatea ta va fi in siguranta.

Dieta cu cafea – ce trebuie sa faci?


Nu putem sa iti dam un regim 100% bazat pe cafea, dar cu siguranta iti putem impartasi cateva “secrete”:
Cafea inainte de efort sustinut. Iti recomandam sa incerci sa mai bei o cafea inainte cu 2 ore de a merge la sala sau de a face sport. De exemplu, o cafea slaba pe la ora 15 este binevenita. Atunci cand savurezi putina cofeina inainte de antrenamente vei avea parte de mai multa energie…detalii despre dieta cu cafea aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *