De ce sa consumi nuci pecan – sanatoase si satioase

Poate te-ai intrebat si tu de ce ar trebui sa consumi nuci pecan, avand in vedere ca sunt mult mai scumpe fata de nucile autohtone. Este normal sa te gandesti de doua ori inainte de a cumpara, asa ca astazi iti vom prezenta proprietatile acestora.

In afara de faptul ca sunt foart gustoase, in special in prajituri, smoothi-uri si chiar salate, abunda in nutrienti, antioxidanti si grasimi hranitoare. Tocmai pentru a te familiariza cu calitatile acestora, iti vom prezenta mai multe detalii in cele ce urmeaza. Este bine de stiut ca aceste nuci pecan au si vitamina C, A si B6. De asemenea, sunt bogate in minerale precum: calciu, magneziu, potasiu si fibre.

 

De ce ar fi indicat sa mananci nuci pecan?

 

– contin antioxidanti. Da, te vor tine departe de radicalii liberi si de efectele acestora, care pot afecta celulele si ADN-ul. Tocmai de aceea, bolile precum Alzheimer, cele cardiace sau de ficat vor fi prevenite cu succes. Este o idee minunata sa ai gustari compuse din nuci pecan.

Sunt foarte satioase, asa ca nu trebuie sa mananci multe pentru a te satura. In loc sa consumi biscuiti sau snack-uri, incearca aceasta varianta. Chiar daca au multe calorii, sunt mult sanatoase si recomandate chiar si in diete, daca nu sunt consumate in exces.

– scapa de colesterolul „rau”. Este cat se poate de adevarat, este bine sa introduci nuci pecan in dieta ta si sa observi efectele. Vei fi uimita sa constati ca acestea te vor ajuta mult, aceste nuci fiind recomandate pentru o inima sanatoasa si puternica.

Studiile au aratat ca cei care au consumat regulat nuci pecan au scazut cu 10% valoriile colesterolului. Grasimile monosaturate gasite in aceste nuci sunt „responsabile” pentru efectele pozitive constatate.

– sustin sanatatea inimii. Daca te confrunti cu astfel de afectiuni sau doar vrei sa previi efectele, nu uita sa le incluzi in dieta ta. In afara de faptul ca scad valorile colesterolului si ale trigliceridelor, aceste nuci pecan te pot feri si de bolile coronariene cu pana la 25%. Asa ca nu uita sa le incluzi mai des in dieta ta.

– te ajuta sa tii sub control glicemia. Tocmai de aceea sunt recomandate diabeticilor, care ar trebui sa consume mai des nuci. Studii in domeniu au aratat ca cei care consuma o mana de nuci pecan zilnic, reusesc sa tina glicemia in parametrii normali. Aceste fapte se datoreaza continutului de magneziu si grasimi monosaturate

– vei avea o viata mai lunga si mai sanatoasa. Si nu este niciun fel de gluma. Un studiu care s-a desfasurat pe o perioada de 30 de ani a scos la iveala rezultate fantastice. Asadar, s-a constatat ca oamenii care consumau nuci pecan aveau cu 20% mai putine sanse de a se imbolnavi de inima sau cancer.

De asemenea, acestia aveau tendinta de a fi in forma si nu erau supraponderali. Sunt ideale si la micul dejun, alaturi de cerealele integrale.

Nu uita sa mananci nuci pecan cat mai des!

Asadar, nu uita sa cumperi mai des astfel de nuci, alaturi de alte gustari asemanatoare, cum ar fi: migdalele, caju-ul sau fisticul.

Invata sa mananci cat mai sanatos si nu uita sa ai in dieta ta zilnica fructe si legume proaspete. O maniera de a le consuma mai usor este sa le transformi in smoothie. Delicioase si hranitoare, acestea pot fi un mic dejun sau o gustare sanatoasa.

Nucile pecan pot inlocui pestele sau puiul, avand in vedere ca au grasimi in compozitie. Asa ca te poti transforma in vegetariana, macar de 2 ori pe saptamana.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *