Alimente pe care sa NU le combini cu lactate

Probabil ca ai mai auzit despre aceste alimente pe care nu este indicat sa le combini cu lactate. Nu de alta, dar in acest fel acel preparat culinar va deveni mult mai greu de digerat. Stii deja ca lactatele sunt dificile pentru procesul digestiei, asa ca de multe ori ar fi bine sa le lasam la o parte.

In special cand esti acasa si gatesti, ar fi bine sa respecti lista acelor alimente pe care nu este indicat sa le combini cu lactate. In acest fel, sanatatea ta va fi prioritizata, iar digestia si tranzitul intestinal vor fi intr-o forma mai buna.

Apropo, daca vrei sa slabesti sau sa te mentii, ar fi ideal sa nu faci astfel de combinatii culinare. Te vor balona, iar tu ai putea avea cateva kilograme in plus doar din cauza nefericitelor alegeri gastronomice.

Alimente pe care sa NU le combini cu lactate – la ce sa fii atenta?

Ar fi indicat sa respecti informatiile pe care urmeaza sa ti le prezentam. S-ar putea sa fie nevoie sa raresti anumite preparate care te incantau. Dar totusi este un pret mic de platit. Avand in vedere ca vei fi mai sanatoasa si poate mai supla.

Apropo, in timpul verii ar trebui sa te axezi pe preparate simple si eficiente. Un gratar de curcan cu fasole verde si o salata de cruditati. Salata de ton cu porumb sau o mancare de spanac cu pui. Tocmai ti-am prezentat 3 feluri de mancare perfecte pentru mentinerea siluetei.

Ce sa nu combini cu lactate?

Carnea. Stim ca puiul cu smantana sau lapte este minunat, dar sa fie propice si digestiei? Din pacate nu, aceste preparate sunt incompatibile, iar tu vei pune presiune asupra proceselor metabolice, ceea ce poate avea repercursiuni. De aceea uneori cand mananci astfel de preparate savuroase te doare stomacul sau esti balonata. Mai ales ca cei de la restaurante nu aleg cele mai calitative ingrediente, dupa cum bine stii…

Sunt 2 tipuri de proteine puternice, asa ca digestia poate fi afectata. De aceea in medicina indiana sunt interzise astfel de combinatii. Sucurile gastrice pot fi afectate din cauza unei astfel de presiuni. De asemenea, evita sa bei si apa sau alcool dupa astfel de mese. Asteapta macar pret de 15 minute si vei vedea ca te vei simti mai bine astfel.

Alimente pe care sa NU le combini cu lactate – smoothie?!

Fructele. Tot in medicina ayurvedica vom putea observa ca smoothie-urile cu lactate nu se pupa…Cel mai bine, din punct de vedere digestiv, ar fi sa alegi laptele de migdale, soia sau alte variante vegetale. Pe langa faptul ca te vei simti mult mai bine, vei observa si ca sunt mai diafane si gustoase. Daca nu ai incercat pana acum produsele vegetale lactate, este momentul sa o faci.

Ca sa nu mai spunem ca aceste lactate vegetale sunt oricum mai bune pentru sanatate, fiind demonstrat ca noi nu avem neaparata nevoie de laptele de vaca. Asa ca variaza produsele si vei observa ca totul se schimba in bine. Laptele impreuna cu fructele pot crea tot felul de reactii nefaste, alergii si chiar dezechilibre metabolice.

Aperitive. Ce ar fi sa servesti aperitive din acelasi fel? De exemplu, serveste aperitive cu branza exclusiv, care merg de minune cu un pahar de vin. In alta zi poti servi aperitive pe baza de carne care merg perfect cu cele vegetale. In acest fel vei evita aceste balonari specifice dupa copioasele mese romanesti. A venit vremea sa mancam inteligent, nu doar traditional. Este adevarat ca bunicii nostri nu beneficiau de astfel de informatii, dar noi nu avem nicio scuza. Stim ce sta la baza unui trup armonios si sanatos.

Alimente pe care sa NU le combini cu lactate. Dar pestele?

Ei bine, pestele este tot carne, asa ca se va supune regulilor de mai sus. Se pare ca impreuna cele doua ingrediente pot crea chiar si efecte adverse. Adica ai putea suferi din cauza alergiilor si a altor toxine care se pot elimina in acest mod.

Bucura-te de un peste la cuptor cu legume, orez brun sau fasole verde. Invata-te sa mananci sanatos indiferent de situatie, iar starea ta de spirit va fi mai buna, garantat!

Dieta cu urda – ce trebuie sa stii

In primul rand, urda este saraca in cazeine, substanta continuta de alte tipuri de lactate si care pot cauza alergii. Asa ca din start este recomandata, in special celor care au sensibilitate la produsele pe baza de lapte. Oricum nu este bine sa mancam in exces aceste alimente. Dar timp de o saptamana vom profita de beneficiile urdei, pentru a grabi procesul de slabire.

Urda are 136 de calorii la suta de grame, si doar 8-12% grasime…totul despre dieta cu urda aici >>>

4.89/5 (27)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *