Simptomele anorexiei, ce trebuie sa stii

Fara doar si poate este bine sa stii care sunt simptomele anorexiei, avand in vedere ca aceasta boala nu este deloc una pe care sa o ignori, fiind foarte periculoasa.

Totul pleaca de la obsesia legata de trupul fizic, iar femeile au o problema, la acest capitol. De ce? Pentru ca inca din copilarie sunt supuse presiunii societatii, de a arata cat mai bine, de a fi cat mai slabe, frumoase, aranjate, cochete, etc.

Daca la prima vedere aceste aspecte par interesante pentru orice femeie in devenire, totodata pot pune presiune asupra acestora. Si nici nu este de mirare. De multe ori par a fi fortate sa se incadreze in anumite tipare.

De aici apar si bolile precum anorexia sau bulimia. Aceste boli apar pe sistem nervos, in special in cazul acelor femei care manifesta un interes marit fata de silueta lor. Desigur ca aspectul fizic este important, dar de multe ori pun prea multa presiune, in acest sens.

Simptomele anorexiei devin evidente, in momentul in care o persoana incepe sa sufere din cauza lipsei apetitului. Desigur ca persoana in cauza nu mananca, asa ca va suferi o modificare semnificativa a greutatii. Va slabi in mod necontrolat si aspectul fizic nu va fi unul sanatos.

 

Simptomele anorexiei – la ce trebuie sa fii atenta

Aceasta afectiune nu este tocmai una simpla, avand in vedere ca in unele cazuri este necesara chiar si spitalizarea. Tocmai de aceea o dieta foarte stricta nu este indicata, avand in vedere ca aceasta poate duce la afectiuni de acest gen. Tulburarile alimentare sunt foarte periculoase, iar femeile care sufera de asa ceva nu se vindeca chiar atat de repede.

Desigur ca exista si cauze emotionale importante care stau la baza acestei boli, la aceasta concluzie au ajuns psihologii. Care sunt simptomele anorexiei, cauzele emotionale din spatele afectiunii? Abandonul, tradarea, lipsa de respect fata de sine, gandurile negative, sentimentul de vinovatie, etc. Acestea sunt doar cateva dintre cauze. Asa cum se preconiza, cercetatorii au ajuns la concluzia ca gandurile si starile emotionale afecteaza serios sanatatea.

De obicei, aceste persoane care sufera de anorexie isi doresc foarte mult sa slabeasca, asa ca apeleaza cu disperare la cele mai stricte diete. Asadar, persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune au in permanenta senzatia ca sunt grase. Chiar daca se petrece exact contrariul. Asa ca fac orice pentru a slabi incontinuu, pana cand nu mai este fizic posibil.

Se infometeaza in permanenta si niciodata nu sunt multumiti de trupul lor. Desigur ca din acest motiv devin nefericiti si bolnavi. Aceste persoane sunt mereu apatice, obosite, sufera din pricina constipatiei si a durerilor de stomac.

Daca observi simptomele anorexiei in cercul tau de prieteni, nu ezita sa porti o discutie cu persoana in cauza. Aceasta afectiune este cat se poate de serioasa si poate conduce la alte boli.

 

Simptomele anorexiei – ia in serios semnalele!

Pentru a se vindeca, o astfel de persoana are nevoie atat de ajutor fizic, cat si pihic. Este necesara interventia unui psihoterapeut, nu este suficienta alimentatia. Daca nu se vor vindeca si la nivel mental, aceste persoane risca sa reia acele obiceiuri nesanatoase.

Cel mai important este sa inteleaga ca nu trebuie sa fie excesiv de slabe pentru a arata bine, iar respectul si iubirea de sine vor vindeca aceste temeri.

 

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *