Guma de mestecat ingrasa?

Poate te-ai intrebat si tu daca guma de mestecat ingrasa si ai vrea sa stii ce se ascunde in spatele acestui produs controversat, dar totusi necesar. Dupa cum stii, guma de mestecat este un „rau necesar”, avand in vedere ca este foarte utila. Tocmai ai mancat, dar nu ai avut timp sa te speli pe dinti? Ce poate fi mai simplu decat sa iti cumperi o guma de mestecat?

Asa gandesc majoritatea celor care consuma acest produs. Din pacate, foarte putine dintre acestea sunt si sanatoase. Aproape ca nu exista branduri care sa fie atente la ce ingrediente pun in guma de mestecat. Desigur ca multe dintre acestea sunt nocive.

Guma de mestecat ingrasa? Din pacate, in mod indirect se petrece acest fapt, dupa cum vei afla din articolul de astazi. Pe langa acestea, este bine sa nu o consumam prea des, aceasta afectandu-ne serios sanatatea.

 

Guma de mestecat ingrasa? Ce alte efecte nocive mai are?

De fapt, guma de mestecat nu te ingrasa efectiv. Este vorba despre alt proces. De fapt, aceasta te influenteaza in rau. In sensul ca oamenii care mesteca guma isi suprima pofta de mancare. Dar ce se intampla apoi? Ei bine, este doar un efect de moment. Asa ca cei care mesteca guma constant au tendinta de manca mai mult, in special mancare procesata sau fast-food. Care ingrasa foarte mult si nu este deloc sanatoasa.

Guma de mestecat ingrasa atunci cand cei care o consuma incep sa consume asa-zisa „junk-food”. Desigur ca aceasta este mult mai putin hranitoare, dar are calorii din belsug. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acestia consuma mai putine fructe si legume. De vina este tocmai aroma mentolata, care te face sa simti un gust amar, daca consumi guma deseori. De aceea, nu prea mai ai pofta de cruditati, care abunda in fructe si legume.

Daca aveai senzatia ca guma de mestecat fara zahar este o varianta mai buna, te inselai. Acele ingrediente chimice nu fac altceva decat sa iti dea peste cap organismul. Mai mult decat atat, acei compusi pot duce chiar la ingrasare, in timp. Ce se petrece? Poate nu stiai, dar acei indulcitori artificiali iti vor creste apetitul si iti vor stimula secretia de hormoni, ca insulina si leptina. Acestia fac organismul sa depoziteze mai multe forme de grasime.

Guma de mestecat ingrasa? Iata ce alte substante chimice mai contine:

 

aspartam. Extrem de nociv, fiind asociat cu tumorile cerebrale, cancerul, precum si cresterea in greutate

– fosfat de calciu. Se spune ca acesta este un agent de albire eficient, dar oare lucrurile stau chiar asa? Are efecte nocive asupra corpului, fiind asociata cu toxiinfectii alimentare si multe alte afectiuni

– baza de guma. Nu se cunosc prea multe detalii despre compozitia sa, dar este clar ca nu este indicata. Ce este clar consta in faptul ca are in compozitie agenti cancerigeni nocivi, potrivit specialistilor

– dioxid de titan. Alt agent de albire, care este asociat cu aparitia de boli autoimune, precum boala Crohn si astm. Copiii mici sunt chiar alergici la aceasta substanta, unii dintre ei

Guma de mestecat ingrasa? Ce trebuie sa retii

Ca cel mai indicat ar fi sa o consumi rareori. Iar daca iti place asa de mult, incearca sa o cumperi dintr-o sursa sigura, cum ar fi din plafare.

Da, exista si in aceste locuri firme care vand guma de mestecat, realizata din ingrediente naturale. Chiar daca este un pic mai scumpa, merita investitia avand in vedere ca vei avea grija de sanatatea ta, in acest fel.

 

 

4.91/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *