Cum sa scapi de matreata. Solutii naturale si rapide

Probabil si tu te-ai intrebat la un moment dat in viata ta cum sa scapi de matreata si sigur ai fi vrut sa stii acele trucuri rapide si simple, care te pot ajuta. Atunci cand pielea incepe sa se descuameze in exces, apare si fenomenul cunoscut drept matreata.

Este cunoscuta si sub denumirea de dermatita seboreica si in formele sale severe poate da mancarimi intense si cauzeaza chiar inrosirea pielii.

Daca stii ca ai matreata si nu prea reusesti sa scapi de ea, ar fi bine sa citesti mai departe. Special pentru tine am pregatit o serie de metode naturale prin care te poti „vindeca”. De fapt, va trebui sa hidratezi intens pielea in zona afectata.

Cum sa scapi de matreata? Vei reusi folosind multe ingrediente pe care le poti regasi chiar in propria camara. De exemplu, otetul de mere este excelent in aceasta situatie. Desigur, mai avem si alte sugestii pe masura, asa ca ti le vom dezvalui pe parcurs.

 

Cum sa scapi de matreata – variante simple si rapide:

 

1. Otet de mere. Asa cum ti-am mentionat deja, otetul alb te va ajuta, asa ca pregateste-te sa iti clatesti parul cu acesta. Practic, otetul de mere va elimina acea piele descuamata, adica matreata si te va ajuta sa ai din nou o podoapa capilara sanatoasa.

De multe ori, la nivelul scalpului se pot forma tot felul de ciuperci, asa ca otetul va actiona ca un antifungic. Vei ramane surprinsa de efecte, asa ca incearca aceasta varianta, pana cand scapi de problema.

Vei amesteca o jumatate de cana de apa calda cu jumatate de cana cu otet de mere. Dupa aceea, iti vei clati parul cu acestea si le vei lasa sa actioneze. Urmeaza sa te clatesti inca o data DOAR cu apa. Este indicat sa faci acest tratament cel putin o data pe saptamana.

2. Bicarbonat de sodiu. Despre acest ingredient „bun la toate” am mai vorbit. Este foarte eficient in nenumarate cazuri si te va ajuta si acum. Daca vrei sa stii cum sa scapi de matreata ar trebui sa incerci tratamentul pe care ti-l recomandam.

O cana de apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu este tot ceea ce ai nevoie. Este bine sa te speli cu acest amestec in loc de sampon, rezultatele vor fi rapide. Daca totusi nu poti renunta la sampon, nu uita sa pui si o lingurita de bicarbonat atunci cand te speli. Amesteca-l cu samponul si vei vedea cum matreata dispare de la sine.

3. Seminte de Schinduf. Poate ai auzit de acest condiment indian, care la fel ca si turmericul, are nenumarate utilizari. Asa ca este bine sa incerci si urmatoarea varianta. Du-te la plafar si cumpara seminte de Schinduf, care te vor ajuta sa ai un par mai sanatos. De asemenea, sustine cresterea parului, asa ca vei avea o podoaba capilara mai bogata, cat de curand.

Cum sa scapi de matreata folosind aceste seminte? Ei bine, rasneste 2 linguri de seminte de Schinduf, lasa-le la inmuiat peste noapte si apoi foloseste-le. Aplica pe tot parul pasta obtinuta si vei vedea diferenta in timp. Las-o sa actioneze 45 de minute dupa care spala-te pe cap, folosind un sampon cat mai natural.

 

Cum sa scapi de matreata – ai grija de sanatatea ta!

Poate ca nu stiai, dar studiile in domeniu arata ca matreata poate aparea si pe fond nervos. Adica, atunci cand esti stresata, agitata, etc, atunci ai putea observa si aparitia acestui fenomen mai putin placut.

Asa ca incearca sa ai o viata mai linistita, sa folosesti tratamentele de mai sus si sa renunti la produsele cosmetice pe baza de chimicale. Alege produse naturale, cum ar fi cele de la plafar. Chiar daca sunt mai scumpe, vei observa ca merita investitia. Succes!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *