Dieta la menopauza – cum sa o incetinesti si ce sa mananci!

Despre dieta la menopauza poate ca nu ai auzit prea multe, dar te putem asigura ca este foarte important sa ai grija de tine. In special in acea perioada de schimbare a vietii tale. Menopauza poate fi uneori prematura, chiar imediat dupa 40 de ani, ceea ce poate sa te descurajeze.

Plus ca nu este normal sa se petreaca atat de repede. Tocmai de aceea astazi vom descoperi impreuna ce este de facut si care ar fi dieta ideala la menopauza. Si chiar inainte de aceasta!
Vei observa ca schimbarile pot fi neplacute, asa ca ar fi bine sa stii mai multe despre aceasta perioada.

Si da, este adevarat ca si in acest caz dieta poate face minuni. Asa ca ar fi bine sa tii cont de sfaturile de mai jos. Haide sa vedem despre ce este vorba!

Dieta la menopauza – cum te poate ajuta?

Ei bine, te avertizam ca ar fi bine sa tii cont de aceasta, in special ca greutatea poate fluctua serios in aceasta perioada a vietii. Este demn de mentionat ca se considera ca ai intrat oficial la menopauza daca menstruatia nu a mai aparut deloc de-a lungul unui an.

Bufeuri si transpiratie

Bufeurile pot fi resimtite in intreg corpul, dar cel mai adesea sunt simtite in zona gatului si a fetei. Ele pot fi insotite de transpiratie si pot adesea inrosi pielea.

Unele femei nu au si alte simptome ale menopauzei in afara de transpiratie si bufeuri, dar acest lucru nu este valabil pentru toate. Schimbarile in ciclul menstrual pot deseori afecta severitatea simptomelor, ele fiind in stransa legatura…citeste mai multe despre simptomele la menopauza aici >>>

Desigur ca asta nu este tot, iar cine a trecut prin aceste schimbari stie ca transpiratia in exces este alt simptom neplacut. In special in perioada premenopauzei.

Dieta la menopauza va ajuta corpul sa se conformeze si sa se alinieze astfel incat aceste modificari sa nu fie o piedica in calea starii tale de bine.

Dieta la menopauza – ce sa NU mananci?

Vom incepe cu ce nu trebuie sa faci, din punct de vedere al alimentatiei. Va fi nevoie sa eviti mancarurile foarte procesate, de exemplu. Care oricum nu te vor ajuta prea mult in general, din cauza lipsei nutrientilor si vitaminelor.

Evita sa mananci

  • paine alba si alte produse din faina alba (alege-le pe cele integrale)
  • cartofi
  • orez alb (cel brun este recomandat)
  • cafea
  • mancare picanta
  • alcool

Dieta la menopauza – iata ce poti manca

  • soia
  • peste gras
  • seminte de in
  • iaurt, kefir, sana
  • fructe si legume proaspete
  • linte, naut, fasole, broccoli, avocado, conopida

Desigur ca ne referim la soia nemodificata genetic, care ar fi indicata cel putin o data pe saptamana. Dupa cum stii si am mai discutat, pestele are in compozitie acizi grasi benefici, iar carnea sa este mai usor de digerat. De asemenea, scade riscul de a face boli cardiovasculare, asa ca este binevenit.

Semintele de in au rolul de a „mima” efectele estrogenului in corp, tocmai hormonul care lipseste in timpul menopauzei. Iar probioticele din iaurturi te vor tine departe de problemele digestive.

Incearca sa mananci mai multe fructe si legume proaspete, te vor ajuta enorm in lupta cu efectele menopauzei. Au vitamine si minerale din belsug, asa ca vei experimenta o stare de bine.

Dieta la menopauza presupune si multa miscare, in sensul ca sunt recomandate plimbarile lungi si dese, exercitiile cardio, dar si cele de pilates. Ai grija de tine si bucura-te de noua etapa a vietii. Nu o privi ca un final, ci ca un nou inceput, mai degraba!

4.43/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *