Cuisoare – de ce sa le consumi mai des?

Despre cuisoare sigur ai mai auzit vorbindu-se, fiind unul dintre acele condimente deosebite, pe care ar trebui sa le incerci. Nu de alta, dar vor da un plus de savoare mancarurilor si bauturilor, plus ca au o gramada de beneficii pentru sanatate.

Asadar, vom discuta mai multe despre cuisoare, in cele ce urmeaza. Multa lume nu este familiarizata cu proprietatile acestora, asa ca este indicat sa cunosti mai multe, pentru a le aprecia.

Dupa cum stii, cuisoarele au un gust usor picant, dar dulce in acelasi timp, fapt care te duce cu gandul la…tropice. Sunt originare din Asia, mai precis Indonezia, si sunt folosite de peste 2.000 de ani.

Cuisoare – care sunt cele mai importante beneficii?

Reduc inflamatiile. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca au un efect antifungic, antibacterian, antiseptic si analgezic.

Se pare ca cine adauga in dieta zilnica cuisoarele, se poate astepta la o reducere semnificativa a inflamatiilor (pana la 30%!). Au in compozitie flavonoizi, iar uleiul de cuisoare este ideal in prevenirea durerilor musculare, a artritei si a reumatismului. Inflamatiile care conduc la cancere sunt de asemenea reduse, asa ca previn cu succes cancerul digestiv, de exemplu.

Sunt bogate in vitamine. Asa ca adauga-le mai des in mancaruri sau in ceaiuri. Contin vitamina C, K, calciu, magneziu si fibre. Sa nu uitam manganul si Omega 3.

Reduc durerile dentare. Poate ca nu stiai, dar este adevarat. Si vorbim aici despre uleiul de cuisoare, care face minuni in aceasta situatie. Se va pune putin ulei pe un tampon de bumbac si se va masa dintele care doare. Si daca mestecati cateva cuisoare va avea efect, in caz ca nu aveti uleiul mai sus mentionat.

Scapa de senzatia de voma. Daca esti gravida si te confrunti cu neplacutele stari de greata, atunci incearca si cuisoarele. Se vor amesteca cateva cuisoare cu zahar si putina apa si se va bea de 2 ori pe zi aceasta solutie, te vei simti mult mai bine.

Cuisoare – te poti vindeca si de raceala?

Vindeca raceala. Ei bine, da, este alt adevar pe care probabil nu-l stiai. Apropo, cuisoarele pot fi aliatul tau si cand vorbim despre tuse agresiva, pentru ca ajuta la ameliorarea durerilor de gat. Cateva picaturi de ulei de cuisoare intr-o cana cu apa calda, plus o lingura de miere, te vor ajuta enorm. A se consuma de 3 ori pe zi, cel putin. Previne cu succes si gripa, asa ca se poate bea bautura si in aceasta situatie.

Vindeca ranile. Util, in special daca va fi aplicat pe zgarieturi sau vanatai, vei vedea rapid efectele. De asemenea, este foarte bun pentru pielea uscata, vergeturi, etc. Se va masa zona afectata cu putin ulei.

Previn respiratia urat mirositoare. Inca din antichitate este cunoscut acest aspect, asa ca nu ar fi rau sa mesteci cateva, dupa masa. Oricum cuisoarele sau extractul sunt in general prezente in produsele destinate cavitatii bucale.

Ajuta digestia. Previne durerile de stomac, balonarile, iritarea stomacului. Te va ajuta sa previi inclusiv indigestia. Iti recomandam in aceste situatii ceaiurile de cuisoare.

Te vindeca de diabet. Tocmai pentru ca au in compozitie eugenol, acesta avand capacitatea de a reduce numarul de glucide. Asa ca nu evita aceste ceaiuri, ba chiar consuma-le mai des decat de obicei.

ATENTIE! Nu consuma cantitati foarte mari de cuisoare, acestea iti pot declansa neplaceri la nivel gastric, adica risti sa suferi de probleme ale stomacului.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *