Ce sa mananci cand iesi in oras. Nu te vei mai ingrasa!

Cu siguranta si tu te-ai gandit de multe ori ce sa mananci cand iesi in oras pentru a evita kilogramele in plus. Nu de alta, dar acele preparate savuroase dupa care tanjim au, de cele mai multe ori, sute de calorii! Si nu este tocmai ce iti doresti probabil.

Cum am putea sa ne bucuram de iesiri fara ca repercursiunile sa fie cele binecunoscute? Ei bine, ar fi cazul sa invatam cum sa mancam fara sa avem probleme cu greutatea. Ce sa mananci cand iesi in oras? In primul rand, trebuie sa intelegi ca modul in care sunt preparate mancarurile este vital. De asemenea, portiile foarte mari nu sunt deloc o idee buna.

In special atunci cand ti-ai dori sa te mentii in forma. Asa ca haide sa vedem care sunt cele mai bune idei, pentru ca iesirea ta in oras sa fie una…cumpatata!

Ce sa mananci cand iesi in oras – sfaturi utile, usor de aplicat

Pentru a te bucura de iesiri „nevinovate”, va trebui sa fii putin mai disciplinata. Cu riscul de a parea pretentioasa, trebuie sa stii ce intrebari ar fi indicat sa adresezi chelnerului. Doar acesta te poate lamuri asupra anumitor aspecte culinare.

Produsul tau a fost prajit? Sau congelat? Vine cu paine alba sau cartofi prajiti? Portiile sunt mari? Toate aceste lucruri trebuie avute in vedere. Pentru a avea o viata mai sanatoasa, este bine sa fii echilibrata. Pestele, supele creme, salatele si legumele proaspete ar trebui sa se regaseasca in meniurile restaurantelor pe care le frecventezi.

Chiar daca mananci si carne, nu uita sa adaugi cruditati, pentru a avea parte de nutrienti si minerale. De asemenea, atunci cand iesi, ai grija sa mananci intai. In acest fel vor fi multe ore intre ultima masa si ora la care te culci.

Ce sa mananci cand iesi in oras pentru a te mentine in forma?

Ei bine, este foarte simplu, in realitate. De exemplu, poti cere un burger vegetarian. Ai ramane surprinsa ce gustos poate fi, daca este bine preparat. De asemenea, renunta la cartofii prajiti.

Renunta la sucuri. Mai bine bea un pahar cu vin sau o limonada. Sucurile contin foarte multe calorii si zahar si nu are rost sa iti faci acest deserviciu. Nu este vorba doar despre greutate ci si despre faptul ca sanatatea ta ar putea fi afectata serios, in timp.

Modifica un pic retetele. Aici ne referim la faptul ca poti cere excluderea baconului prajit din pastele tale, de exemplu. O varianta mai light te va satisface la fel de mult. De asemenea, opteaza pentru preparate realizate din faina integrala. Pizza cu blat integral sau paste din faina integrala.

Faina integrala este recunoscuta pentru faptul ca nu creeaza inflamatii si este chiar recomandata in diete. Cine a spus ca nu poti manca paste cand esti la regim nu stia cu siguranta aceste mici „secrete.”

Cartofi natur sau la cuptor, in loc de cei prajiti. Piept de pui la cuptor in loc de friptura. Peste in loc de carne de porc. Toate acestea sunt doar cateva idei pe care le poti aplica. Daca adaugi si o salata verde ai deja o cina sau un pranz pe cinste.

Uita de „cheat day.” Ce ar fi sa fi mai cumpatata si sa imparti o portie foarte mare cu cineva? Sau poti lua la pachet ce ramane. Nu este deloc o idee buna sa te fortezi sa mananci tot doar pentru ca „azi nu se pune.” Mai bine fii echilibrata si mananca sanatos si gustos. Nu trebuie sa tii post negru pentru a arata bine.

Ce sa mananci cand iesi in oras – ai grija cu salatele

Da, ai citit bine, daca alegi o salata care are crutoane, dressing cu maioneza, ulei plus carne prajita…Nu este ok! In sensul ca are multe calorii, asa ca ar fi bine sa renunti la dressing macar. Sau alege o salata simpla de cruditati si un gratar.

De asemenea, nu strica totul la final. In sensul ca nu este cazul sa consumi un desert urias, chiar daca ai mancat putin inainte. Cel mai bine ar fi sa imparti portia cu cineva. Opteaza pentru deserturi raw-vegane daca ai ocazia, iti vor placea sigur.

Dupa cum vezi, nu este cazul sa faci foamea cand iesi la restaurant cu iubitul sau cu prietenele. Trebuie doar sa-ti propui sa fii disciplinata si sa nu pierzi din vedere acest aspect. Succes!

4.83/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *