Dieta cu cereale: Sustine metabolismul in procesul de slabire!

Te-ai fi gandit ca dieta cu cereale este atat de benefica? Este normal sa fie asa, in contextul in care cerealele sunt o minunata sursa de fibre si nutrienti. Asa ca, ce ar fi sa-ti incepi ziua cu un bol mare de ovaz integral? Ovazul lasat la inmuiat peste noapte te va ajuta sa sustii procesul de slabire.

In dieta cu cereale vei invata cum poti sa-ti impulsionezi capacitatea de a arde grasimile. De asemenea, vei sti cat de important este sa NU sari peste micul dejun! Este o greseala enorma, in special in cazul celor care vor sa piarda in greutate.

Micul dejun chiar este cea mai importanta masa a zilei, iar ovazul este o minunata optiune de a incepe ziua.

Dieta cu cereale si beneficiile ovazului

Nutrientii care compun ovazul sunt intr-un echilibru, fiind o fantastica sursa de carbohidrati si fibre. Contine un numar mai ridicat de proteine si grasimi, in comparatie cu alte cereale.

Abunda in vitamine, minerale si antioxidanti, asa ca nu-i evita. Are in compozitie mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc si folati, precum si vitaminele B1, B5, B6 si B3 ( cele din urma in cantitati reduse).

O cana de ovaz are in jur de 300 de calorii, ceea ce nu este rau pentru un mic dejun satios si hranitor. In dieta cu cereale iti recomandam sa consumi lapte vegetal, nuci si seminte, precum si fructe de sezon. Un astfel de mic dejun te va ajuta sa scapi de senzatia de foame.

Si ce crezi? Nu iti va mai foame asa de foame la pranz, asa ca vei manca mai putin, inclusiv la cina.

Daca vei combina un mic dejun de acest fel cu exercitii fizice regulate, poti sa fii sigura ca vei slabi. In special daca vei avea grija sa mananci la pranz ceva sanatos. Fara fast-food, alimente procesate si dulciuri in aceasta perioada. Incearca seara sa mananci ceva lejer si sa nu consumi nimic inainte cu 4 ore de culcare.

Dieta cu cereale – ce trebuie sa faci?

In cele ce urmeaza dorim sa-ti prezentam 2 retete delicioase cu ovaz lasat la inmuiat peste noapte. Vor fi perfecte in dieta cu cereale, asa ca nu ezita sa le incerci.

  1. Ovaz cu unt de arahide

Ingrediente

  • o cana de fulgi de ovaz
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 1/2 banana
  • 1 lingura de caju
  • 1/2 cana de lapte de migdale

Mod de preparare:

Pune laptele intr-un borcan, apoi untul de arahide si amesteca bine. Apoi adauga ovazul si banana taiata felii subtiri. Mai amesteca o data si lasa totul in frigider, pana de dimineata. La micul dejun mai adauga niste lapte de migdale, doar putin, apoi caju si amesteca bine. Te vei bucura de un start al zilei minunat.

  1. Afine cu ovaz si seminte de chia

Ingrediente:

  • 1/2 cana de fulgi de ovaz
  • 1/2 cana de afine inghetate
  • o lingurita de seminte de chia
  • o lingurita de alune de padure
  • 1/2 cana lapte de cocos
  • 1 lingura sirop de artar

Mod de preparare

La fel ca si inainte vei pune totul intr-un borcan peste noapte si vei amesteca bine, inainte de a-l depozita in frigider. Serveste dimineata acest mic dejun minunat, iar dieta cu cereale va da roade mai repede decat credeai.

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *