Cum gatesti carnea? Nu face aceasta greseala, avertizeaza specialistii

Cum gatesti carnea astfel incat sa fie sanatoasa, dar si gustoasa in acelasi timp? Ei bine, multi se intreaba acest lucru, in special ca modul nostru traditional de a o gati nu este neaparat cel mai eficient.

Atunci cand o prajesti in ulei este clar ca nu poate fi cea mai buna idee…Nici atunci cand lasi carnea la rumenit pe gratar nu este bine. Desi aceasta metoda de a gati mancarea este eficienta, nu lasa prea mult alimentele pe gratar. Atunci cand s-au innegrit aproape complet, este clar ca au pierdut din proprietatile lor initiale.

Cum gatesti carnea in mod sanatos si eficient? Dupa ce au analizat mai multe metode de gatit, specialistii americani au ajuns la concluzia ca nu toate manierele pe care le cunoastem sunt recomandate. Acestia au testat carnea prajita, la gratar, la abur si la cuptor.

Haide sa vedem la deznodamant au ajuns.

Cum gatesti carnea? Cele mai populare metode

Pentru a scapa de vestile neplacute, vrem sa incepem cu cea mai putin recomandata maniera de a gati carnea. Este vorba despre cea gatita la cuptor, dar nu oricum! Ci la temperaturi foarte ridicate, pentru a se rumeni. Aceea pierde din nutrienti si din calitatile initiale.

Gatitul la cuptor este eficient atunci cand se coace la temperaturi scazute, chiar daca durata de timp va fi considerabil mai mare. Expertii au luat in calcul si „digestibilitatea proteinei musculare odata ajunsa in tractul gastrointestinal”, remarca eatthis.com.

Luand in calcul cat de repede se digera, cercetatorii au ajuns la concluzia ca metoda de gatire sous vide este cea mai eficienta. Ce inseamna sous vide? Este acea maniera de a pregati carnea intr-o punga sau un borcan. Dupa ce le plasezi astfel vei pune carnea intr-o baie de apa si o vei lasa sa se gateasca astfel.

Daca nu ai incercat inca aceasta metoda, ar fi cazul sa treci la actiune, cu siguranta nu vei regreta.

Cum gatesti carnea? Nu uita ca echilibrul este secretul

Cum am precizat si la inceput, incearca sa pastrezi un echilibru atunci cand gatesti. Nu lasa carnea plasata pe gratar sa se arda. Nu cali mancarea inainte, nici carnea nu ar trebui lasata la prajit.

Toate aceste metode de a gati nu fac altceva decat sa ingreuneze digestia, asa ca invata sa pregatesti mancarea in mod sanatos. Nu uita sa ai rabdare, pentru ca atunci cand gatesti lent vei beneficia de cele mai bune mancaruri. Nutrientii, vitaminele si mineralele nu vor fi eliminate, asa cum se petrece in situatiile in care mancarea este gatita in exces.

Carnea de pasare – de ce sa o consumi cu moderatie?

Inainte de toate ar trebui sa intelegem ca nimic in exces nu este bun. Echilibrul trebuie mentinut in orice domeniu al vietii, daca vrei sa ai o existenta armonioasa. Asa ca, oricat de ecologica ar fi carnea pe care o consumi un lucru este clar: nu trebuie sa mananci in fiecare zi! Incearca sa ai si zile cand mananci cu precadere alimente vegetale. In acest mod te vei detoxifica in mod natural, ceea ce este cea mai buna idee, de departe.

Daca este crescut ecologic, puiul aduce multe beneficii. Carnea sa contine minerale precum magneziul, fosforul, fierul sau potasiul…mai multe despre carnea de pasare >>>

4.88/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *