Branza feta – beneficii uimitoare pentru sanatate

Poate ca nu te asteptai, dar branza feta are beneficii uluitoare pentru tine si sanatatea ta. Asa ca ar fi momentul sa incepi sa o consumi mai des. Este cremoasa si minunata si probabil ca poate deveni unul dintre produsele lactate preferate. Daca nu este deja!

Desigur ca este important sa cumperi branza feta de la producatorii autorizati si care respecta normele ecologice. Acum ca am lamurit si acest aspect, este momentul sa intelegem de ce branza feta este atat de apreciata.

Ei bine, are de-a face cu proprietatile sale remarcabile atunci cand vine vorba despre sanatate, tocmai de aceea ar trebui sa stii mai multe.

Dar ce sa mai pierdem vremea?! Haide sa aflam despre ce este vorba.

Branza feta – beneficii si proprietati

Dieta mediteraneana este cunoscuta pentru beneficiile sale incontestabile. Asa ca daca vrei sa slabesti, sa te mentii si sa fii sanatoasa ar trebui sa urmezi regimul mediteranean. Apropo, stiai ca a fost considerata dieta anului 2019?

Consuma din abundenta in dieta mediteraneana:

Fructe
Legume
Cereale integrale
Fasole
Seminte si nuci
Ulei de masline
Ierburi aromatice
Peste
Fructe de mare
La care poti adauga un pahar de vin

…mai multe despre >>>dieta anului si parerile specialistilor aici >>>

Si aceasta dieta mediteraneana contine branza feta, fara doar si poate. Este realizata din lapte de capra sau oaie, asa ca s-ar putea sa-ti placa mai mult.

Branza feta are acizi grasi benefici. Este vorba despre acidul linoleic conjugat (CLA), un acid gras care se gaseste in produsele de origine animala. Are rolul de a reduce tesutul adipos, previne diabetul si chiar cancerul. Asa ca ar trebui sa consumi mai des preparate din lapte de capra si oaie. Se pare ca acestea au o concentratie mai mare de CLA.

Branza feta este un aliment probiotic

Contine probiotice. Asa ca fara doar si poate ar trebui sa o consumi mai des, in special ca probioticele sunt extrem de sanatoase. Mai ales pentru digestie si intestine, in general. Tocmai de aceea este important sa le cumperi pe cele mai putin procesate. Va reamintim ca probioticele sunt microorganisme vii care au efecte benefice atunci cand sunt ingerate. Ele se gasesc atat ca suplimente nutritive disponibile in farmacii cat si in mancarurile care fermenteaza ca iaurtul, sana, kefir etc.

Pe langa acestea, cateva studii sugereaza ca beneficiul mai putin cunoscut al probioticelor este acela de ardere a grasimilor. Pe scurt, probioticele ne pot ajuta sa luptam cu kilogramele in plus.

Sustine sanatatea oaselor tale. Avand in vedere ca abunda in calciu, avand 140 de mg la o portie, fara doar si poate ca te va ajuta sa ai oase mai puternice. Poti preveni osteoporoza in acest mod, iar calciul aduce beneficii si inimii, muschilor precum si intregului sistem nervos.

Scapa de durerile de cap. Pentru ca are in compozitie vitamina B2, te poate ajuta sa previi acele cumplite dureri de cap. Se pare ca cine sufera din pricina acestui deficit, va experimenta dureri si migrene puternice. Asa ca mananca branza feta pentru a corecta aceasta lipsa!

Previne si lupta contra anemiei. Motivele pot fi: un nivel scazut de fier, B12 sau acid folic. Dar ce crezi? Poti preveni anemia, avand in vedere ca branza feta contine B12 si poate preveni cu succes acest deficit.

Ai toate motivele sa consumi renumita branza feta, asa ca pregateste-te sa prepari salate delicioase sau legume care sa contina si acest element savuros!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *