De ce iti este foame tot timpul?

Daca si tu te intrebai de ce iti este foame tot timpul, afla ca exista mai multe motive clare, care te vor ajuta sa intelegi ce se intampla cu tine. Ei bine, cine mananca mai mereu evident ca se confrunta cu anumite afectiuni. De asemenea, pot exista tot felul de dezechilibre in corp.

Desigur ca nu trebuie sa ignori aceste lucruri, ci mai degraba sa le tratezi medical. De ce iti este foame tot timpul? Ei bine, pentru ca nu mananci ce trebuie uneori. Este si aceasta o cauza. Dar de cele mai multe ori sunt tot felul de motive care tin de sanatate.

Este foarte important sa ai mese regulate si fixe, pentru a nu da peste cap metabolismul. Iti imaginezi ca atunci cand mananci haotic si tarziu chiar si seara, lucrurile nu vor sta prea bine.

Asadar, haide sa vedem impreuna ce este de facut. Ce ascunde foame fara sfarsit?

De ce iti este foame tot timpul – la ce sa fii atenta

Esti trista. Atunci cand nu esti intr-o stare de spirit prea buna ai tendinta de a apela la tot felul de trucuri. Adica mananci tot felul de alimente interzise. Dulciurile, fast-foodul si alte minunatii fac parte din meniul tau…Bineinteles ca nu iti vor tine de foame. Asa ca nu vei obtine senzatia de satietate dupa care tanjesti. Desigur ca depresia si anxietatea sunt alte aspecte care vor influenta starea ta de sanatate.

Apropo, nu neglija depresia, este una dintre cele mai severe afectiuni ale zilei de astazi. Cei care au nivel scazut al serotoninei au tendinta de a fi mai putin fericiti.

Care sunt acele antidepresive naturale, care pot face minuni? Iata despre ce este vorba:

– Omega 3. Nu este indicat doar pentru o stare de sanatate optima, va lupta chiar si impotriva depresiei. O echipa de cercetatori francezi a ajuns la aceasta concluzie. De fapt, EPA (unul dintre tipurile de omega 3) lupta impotriva depresiei. Se regaseste in special in pestele gras, asa ca este bine sa consumi macar de 2 ori pe saptamana, pentru efecte optime. Desigur, poti lua si sub forma de capsula, daca nu esti amatoare de peste

– Griffonia. Te simti mereu trista si plictisita? Incearca sa combati aceste efecte si cu ajutorul acestei plante africane. Face parte dintre acele antidepresive naturale datorita continului de triptofan continut. Acesta va ajuta organismul sa produca mai multa serotonina…citeste mai multe depresie >>>

Esti stresata. Si sa nu mai zici niciodata „este doar stres, nu este ceva grav.” Stresul este o afectiune care poate conduce la declansarea bolilor autoimune si multe altele. Incearca sa te detasezi si sa te simti mai bine in pielea ta, orice ar fi. Atunci cand observi ca in permanenta esti stresata, nu lasa lucrurile asa! Pot degenera, iar viata ta va deveni o corvoada. Bucura-te de lucrurile cu adevarat importante. Iesi cu prietenii, mergi in vacante, entuziasmeaza-te de lucrurile mici. Nu uita ca acestea sunt cele mai importante in viata.

Cand esti stresata hormonul stresului, cortizolul, se va elibera si ce crezi? Vei avea o senzatie acuta de foame…Asa ca atentie la aceste aspecte!

Iti este foame tot timpul – ai grija cu diabetul

Poti suferi de diabet. Da, cel de tip 1 sau 2 sunt printre cele mai frecvente forme, asa ca risti ca nivelul glicemiei sa fie afectat. Atunci cand este scazut acest nivel, risti sa iti fie foarte foame si sa dezechilibrezi total alimentatia.

Tiroida. Hipertiroidismul este o afectiune comuna in zilele noastre, nu putini fiind cei care se confrunta cu maladia. Acestora le este foame mai mereu, din cauza hormonilor produsi in exces. Mergi la medicul endocrinolog pentru a fi sigura ca totul este in regula. Cei care au probleme cu tiroida sunt mai mereu obositi, le cade parul si au dezechilibre emotionale.

Deshidratarea. Poate ca nu iti vine sa crezi, dar cand nu bei suficiente lichide ai tendinta de a manca mai mult. Iti va fi mai mereu foame, asa ca nu face asta! Bea un pahar de apa dimineata pe stomacul gol si continua asa, tot restul zilei. Bea si inainte de masa si consuma in jur de 8 pahare de apa plata pe zi. Crede-ne pe cuvant, ai nevoie de lichide ca de aer. Poti intreba orice medic si vei vedea ca va confirma aceasta informatie.

Ai kilograme in plus. Da, oamenii care se confrunta cu kilogramele suplimentare au si tendinta de a manca mai mult. Asa ca o cauza este chiar acest factor la care nu te-ai asteptat. Atunci cand ai grasime in exces creste nivelul de insulina si pofta ta de mancare. Asa ca iti va fi mai mereu foame. Treci la o dieta mai sanatoasa si bucura-te de o nutritie proprice procesului de slabire. Te vei bucura ca ai luat aceasta decizie.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *