Probleme la birou. Cum sa le rezolvi

Daca si tu esti una dintre femeile care se confrunta cu totul felul de probleme la birou, poate ar fi timpul sa iei o pauza. Este vital sa intelegi ca atunci cand ai conflicte dese la locul de munca…undeva este ceva gresit! In sensul ca nu este deloc firesc sa ne petrecem intreaga zi certandu-ne.

De asemenea, stresul la locul de munca este alta afectiune care nu trebuie deloc neglijata. Probabil stii deja ca atunci cand esti stresata creezi probleme severe de sanatate. Atat fizice cat si psihice, asa ca este momentul sa fim mai atenti la aceste probleme de la birou.

Multi angajati se plang tot mai des ca nu mai suporta stresul cotidian de la munca si nu stiu ce sa faca. Cum ar trebuie sa te comporti? Este mereu bine sa zici DA sefului? Cand este momentul sa iti dai demisia? Sau ce inseamna sa fii implinit la locul de munca? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza si vom trage o serie de concluzii mai mult decat interesante.

Probleme la birou – cand este momentul sa-ti schimbi atitudinea?

Atunci cand simti ca jobul tau a devenit o adevarata corvoada. Fie ca vorbim despre un colectiv care nu iti este pe plac sau despre o munca mult prea stresanta, concluzia este aceeasi. Este momentul sa faci ceva pentru a schimba acest lucru si pentru a te bucura de munca ta.

Burnout sau sindromul muncii in exces: cu ce se confrunta corporatistii, zi de zi

Dupa cum era de asteptat, de acest sindrom sunt afectati cei care muncesc in exces pentru a-si duce la un bun final planurile, nepasandu-le de efectele negative pe care le poate avea acest fapt asupra vietii lor. Poate pare greu de crezut, dar de „boala muncii in exces” sufera mai bine de jumatate din populatia globului, aceasta fiind o boala a societatii moderne. Primul care a sesizat si cercetat acest fenomen a fost psihologul de origine americana, Herbert Freudenberger. Acesta a observat, la inceputul anilor ’70, ca oamenii incep sa fie din ce in ce mai obsedati de ceea ce se petrece la locul de munca. Efectele sindromului burnout …vezi mai multe despre fenomen aici >>>

Probleme la birou – cum sa le rezolvi

Prea multa treaba? Atunci atrage atentia asupra acestui aspect si nu incerca sa faci pe eroina. Nu este cazul sa arati tot timpul cate poti tu sa faci. In special cand este in detrimentul tau si al sanatatii tale. Pentru ca asa se petrece, de multe ori pentru o suma de bani suntem dispusi sa renuntam la timp liber, familie, prieteni, iesiri, etc. Nu face asta sub nicio forma, pentru ca vei regreta mai mult ca sigur.

Intre munca si viata personala trebuie sa existe un echilibru sanatos. Asa ca spune-le superiorilor tai cand nu mai faci fata. Nu mai sta peste program si alege sa iti prioritizezi dorintele. Daca esti apreciata la locul de munca si lucrezi alaturi de oameni destepti, cu siguranta vor intelege. Invata sa spui mai des ce gandesti, vei ramane uimita cat de multe poate rezolva o simpla discutie. De ce sa pleci pe premisa ca nu se va schimba nimic? Spune ce ai pe suflet si urmareste ce se intampla.

Probleme la birou – tu versus colegii?

Nu te intelegi cu colegii? Incearca sa observi ce se petrece in realitate. Fii obiectiva si gandeste-te daca nu cumva tu esti cea are o atitudine nepotrivita. Cel mai bine este sa fii tu schimbarea si sa vezi ce se petrece ulterior. Poate ca daca nici tu nu vei mai mentine starea de tensiune se vor petrece minuni. Sau nu. Dar este folositor sa incerci toate variantele pentru a sti ce sa faci pe viitor.

Nu te enerva la orice remarca deplasata, de multe ori chiar nu are rost. La fel ca si tine, orice om poate gresi. Mentine o stare de armonie si nu pune totul la suflet. Este important sa te intelegi bine cu cei cu care petreci 8 ore pe zi!

Pauzele sunt prea scurte? Lumea se supara atunci cand iti iei pauza si aproape ca ti-e jena sa o mai faci? Daca asa stau lucrurile, nu ai de ce sa iti faci probleme. In Codul Muncii sunt prevazute si pauzele, asa ca ai tot dreptul o data la cateva ore sa ai o pauza. La fel si cea de pranz, nu o rata de dragul acelor probleme de la birou. Invata sa te faci respectata si nu permite oricui sa-ti neglijeze drepturile.

Majoritatea problemelor se vor rezolva doar daca vei face ceva in aceasta privinta, asa ca nu mai astepta minuni. De multe ori viata ne provoaca si ne pune in fata anumitor evenimente pentru a invata ceva nou si util.

Daca acele probleme de la birou sunt mult prea vechi si nu prea se pot rezolva, atunci poate ar fi cazul sa iti updatezi CV-ul. Traim vremuri mai bune, iar piata muncii este mai dinamica decat era inainte. Asa ca mai mult ca sigur poti gasi joburi mai bune si de ce nu, alte cariere care sa te implineasca, succes!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *