Cum sa mananci pe saturate, atunci cand esti la dieta

Astazi avem vesti bune pentru tine, asa ca vrem sa-ti povestim cum sa mananci pe saturate, chiar si atunci cand esti la dieta de slabire. Da, este posibil, trebuie doar sa tii cont de cateva lucruri esentiale. Atunci cand vrei sa slabesti, evident ca nu vei manca toata ziua doar ce iti doresti.

In special daca dorintele tale se „gasesc” la fast-food sau restaurantul italienesc. Ei bine, daca si tu te intrebai cum sa mananci pe saturate fara sa te ingrasi, putem sa-ti spunem ca am gasit secretul.

Asa ca nu iti face griji, vei reusi sa slabesti si fara sa te infometezi. De fapt, acesta este modul in care trebuie sa procedezi. Daca nu mananci suficient s-ar putea sa slabesti, dar cu siguranta nu intr-un mod optim si sanatos.

Cum sa mananci pe saturate cand esti la dieta?

Stim, pare ceva SF si probabil ca esti de parere ca un regim inseamna, printre altele, o stare perpetua de foame si neplacere. Dar nu este obligatoriu sa fie asa. De fapt, un regim sanatos este unul care abunda in fructe si legume. De asemenea, mancarea pe care o consumi ar trebui sa iti faca placere. Asa ca una dintre sarcinile tale va fi aceea de a invata sa mananci nutritiv. La un moment dat va incepe sa iti placa.

Chiar daca vei consuma cu precadere fructe, legume si seminte. Asta nu inseamna ca nu poate fi placut. Disciplina si autoeducarea sunt alte doua misiuni pe care le vei avea odata ce incepi un regim de slabire.

Cum sa mananci pe saturate cand vrei sa slabesti?

Incepe cu o supa crema de legume. Sau una obisnuita, cu multe verdeturi. Daca vei consuma un bol de supa la fiecare masa de pranz cu siguranta te vei satura mult mai repede. Evident ca nu vei mai manca o portie prea mare de felul doi, asa ca din start esti pe drumul cel bun. Nu consuma paine sau crutoane totusi. Este suficient sa mananci supa, iar apoi o salata mare cu pui la gratar, de exemplu.

Desigur, este doar una dintre zecile de meniuri pe care le poti servi la pranz si care sunt chiar sanatoase.

Meniu echilibrat – despre ce este vorba?

Dupa cum stii, exista nenumarate diete si regimuri, dar parca nici nu mai stii ce sa alegi. Este clar ca nu sunt bune dulciurile, prajelile, alcoolul sau faina alba. Dar totusi, ce ar fi bine sa mancam, in fiecare zi?

– vei avea 3 mese pe zi. Daca tii dieta si mananci satios la mesele principale, nici nu trebuie sa mai ai gustari. In special daca vrei sa slabesti mai repede. Dar nu te vei infometa! Mai ales daca vrei sa pui sanatatea pe primul loc. Vei avea voie sa mananci carne, lapte, oua, dar si grasimi si carbohidrati…mai multe idei de meniuri echilibrate aici >>>

Cum sa mananci pe saturate cand vrei sa slabesti? Redu portiile

Portii mai mici. Si farfurii care sa complimenteze aceste portii. Chiar nu este necesar sa mananci foarte mult oricum. Iar japonezii considera ca trebuie sa mancam doar pana simtim o stare de satietate de 85-90%. Nu te vei ridica de la masa dupa ce ai mancat 120%! Intelegi la ce ne referim, va trebui sa fim cumpatate chiar si cand nu mai suntem la regimul de slabire.

Asa ca, in loc de o portie uriasa de gratar vei pune mai multa salata. Apropo, nu uita sa adaugi cate o salata de cruditati la fiecare masa. Chiar daca mananci paste integrale cu legume nu uita sa pregatesti si o salata verde simpla sau de rucola. In acest fel, vei avea parte de antioxidanti, nutrienti si te vei satura mai repede.

Mananca incet. Nu este niciun maraton de mancat, asa ca nu trebuie sa te grabesti! Unul dintre cele mai des intalnite lucruri in ziua de azi. Oamenii mananca foarte repede, uitandu-se la TV si de aceea uita uneori ca au mancat prea mult.

Apropo, rontaitul trebuie sa devina istorie pentru a slabi repede si sanatos. Cel mai bine este sa ai parte de 2 gustari sanatoase pe zi, chiar si cand esti la dieta. In acest mod nu iti va mai fi foame asa repede. Iata ce inseamna gustari sanatoase aici >>>

Incearca sa mananci proteine la fiecare masa. Si nu uita ca asta nu inseamna doar carne. Bananele, broccoli, fasolea, lintea, iaurtul grecesc, ouale, etc. Toate au proteine si sunt sanatoase. De exemplu, la gustare poti opta pentru o felie de branza feta si 2 rondele de orez, plus o rosie. Evident ca iti va potoli foamea.

Mananca mai multe legume. Pentru ca sunt mai sarace in calorii, dar satioase. Asa ca pune multe legume in farfurie si portii mai mici de carne. Vei observa in timp ca aceasta tehnica a dat rezultate.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *