Tort de clatite cu ciocolata. Plus o reteta surpriza!

Sigur si tu ai vrea sa incerci acest tort de clatite cu ciocolata, asa ca special pentru tine am pregatit astazi una dintre cele mai populare retete „dulci”, din ultima vreme. Ca iti plac clatitele cu gem, miere sau ciocolata nici nu mai trebuie sa ne spui.

Majoritatea oamenilor adora acest dulce satios care poate deveni si o gustare minunata. Sau chiar un mic dejun copios, daca este preparat corespunzator.

Dar astazi vom trece la urmatorul nivel, in sensul ca vom invata sa preparam un tort de clatite cu ciocolata, reteta care face furori in aceasta perioada. Asa ca, daca ai intentia de a-i surprinde pe cei dragi cu un desert minunat, te invitam sa incerci reteta pe care ti-o vom prezenta in curand.

Si vestea cea buna este ca nu trebuie sa petreci prea mult timp in bucatarie, pentru a o prepara. Nu ai nevoie decat de o ora, asa ca vei reusi sa pregatesti imediat tortul.

Sa vedem despre ce este vorba.

 

Tort de clatite cu ciocolata – cum se prepara?

Ingrediente

– 2 oua ecologice ( daca ai posibilitatea)
– 170 grame faina
– o cana de lapte
– 130 grame smantana
– 150 g zahar pudra
– sare
– ulei de floarea soarelui

Aceste ingrediente sunt necesare pentru prepararea clatitelor.

Mai ai nevoie de:

– o cana de lapte
– 250 grame smantana
– 4-5 galbenusuri
– 90 grame zahar tos
– 200 – 250 grame ciocolata neagra

Aceste ingrediente sunt necesare pentru prepararea cremei.

 

Mod de preparare

In primul rand vei pregati compozitia clatitelor. Asa ca, nu iti ramane de facut decat sa amesteci ingredientele si sa coci clatitele. Acesta este primul pas atunci cand vrei sa pregatesti un tort de clatite cu ciocolata.

Pentru prepararea cremei, primul pas va fi sa pui laptele si smantana la incalzit, lasandu-le sa fiarba putin. In acest timp, bate ouale cu zaharul si toarna putin lapte cald peste aceasta compozitie. Dupa ce ai omogenizat amestecul, pune-l peste laptele si smantana de pe foc si lasa-le sa fiarba impreuna, la foc mic.

Dupa aceea, rupe ciocolata in bucati mici si topeste-o la bain-marie, apoi integreaz-o in compozitia de mai devreme. Lasa totul la racit.

Pentru a pregati acest tort de clatite, vei aseza totul in straturi. Adica o clatita peste care vei pune crema, urmata de o alta clatita si crema, etc. Cand termini compozitia, vei pune o folie de plastic peste tort si vei pune ceva greu deasupra sa, pentru a pastra forma.

Se lasa cateva ore pentru a capata o forma stabila si se poate orna deasupra cu miere si nuci. Nu uita sa pui si zahar pudra deasupra. Pofta buna!

Tort de clatite cu ciocolata – dar ce zici de reteta surpriza?

 

Pentru ca in ziua de astazi sunt foarte la moda mancarurile vegane, ne gandeam sa-ti propunem o reteta simpla de clatite. Inlocuieste faina alba cu cea integrala (neagra), uita de oua dar pune putina apa minerala in compozitie, vor deveni mult mai pufoase. Inlocuieste gemul sau ciocolata cu miere si nuci, pentru compozitie.

Vei ramane uimita de cat de gustoase vor fi aceste clatite simple, in special la micul dejun. Sa iti mai spunem ca cele cu faina integrala au si mai putine calorii?

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *