Cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta – stiai?!

Astazi ne-am propus sa descoperim cateva dintre cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta, pentru a le evita. Ei bine, tinem sa precizam ca printre cele mai periculoase alimente se numara crema pentru cafea sau laptele condensat ( folosite de americani, de regula), paine alba, sucurile cu zahar, carnea procesata, bauturile energizante, semipreparatele, mancarurile prajite, cerealele cu zahar, iar lista poate continua.

Din pacate, cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta sunt cele din comert, care contin tot felul de aditivi si chimicale, asa ca vom invata sa cumparam mai eficient. Desigur ca si aici se aplica regula de a cumpara lucruri calitative, chiar daca preturile sunt un pic mai piperate. Merita din plin sa investesti in sanatatea ta.

Cel mai important este sa aspiram sa mancam echilibrat, sanatos si curat. Adica fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia curenta. Dar haide sa descoperim mai multe despre nutritie si ce ar fi bine sa evitam, in cele ce urmeaza.

Cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta – ce ar fi bine sa eviti?

Painea alba, in special cea care contine azodicarbonamida, este bine sa fie evitata. Aceasta substanta nu face altceva decat sa albeasca si mai mult painea, conferindu-i acel aspect tipic american. Dar, din nefericire, aceasta chimicala nu este deloc propice sanatatii, asa ca verifica eticheta inainte de a cumpara.

Cel mai bine ar fi sa cumperi paine integrala, bogata in fibre. Vei observa ca aceasta paine contine si mai multi nutrienti, asa ca te vei satura mai repede atunci cand mananci paine integrala sau fara gluten. Cea din urma este ideala si in cazul celor care vor sa tina dieta de slabire, avand in vedere ca painea din faina alba te poate balona, sustinand inflamatiile din corp.

Sucurile carbogazoase si de fructe sunt alte alimente pe care iti recomandam sa le eviti. Abunda in calorii si fructoza, asa ca nu sunt deloc sanatoase, nici cele care declara ca sunt „naturale, fara aditivi”. De cele mai multe ori lucrurile nu stau deloc asa, iar acestea contin aspartam, colorant de caramel si zahar din plin!

Nu uita sa citesti eticheta atunci cand mergi la cumparaturi.

Lapte crema sau condesat, pentru cafea. Contin grasimi vegetale, care abunda in mono si digliceride ale acizilor grasi, total nesanatoase. Desigur ca exista si zahar in compozitie, asa ca nu este deloc indicat. Cel mai bine ar fi sa adaugi lapte simplu sau vegetal in cafeaua ta, cu siguranta este mai eficient pentru sanatate.

Cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta – uita de aceste alimente!

Probabil ca si tie iti plac prajelile, dar tine minte ca ar fi bine sa le eviti, cu orice pret. Nu de alta, dar sunt si cancerigene, pe langa faptul ca ingrasa si creeaza inflamatii in corp. Aceste alimente indelung prajite nu fac decat sa genereze stresul oxidativ, ceea ce conduce la aparitia bolilor, provocand dezechilibre in corp.

Cereale cu zahar. Abunda in carbohidrati rafinati si zahar, asa ca nu au nicio legatura cu sanatatea. Din nefericire, sunt multi oameni care le consuma in necunostinta de cauza. Iar principalii „clienti” sunt chiar copiii. Asa ca citeste eticheta inainte de a-i cumpara si verifica ce contin. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru cereale integrale sau ovaz. Merg de minune alaturi de lapte vegetal, seminte, nuci si fructe de sezon. Vei remarca faptul ca iti vor conferi energie, pofta de viata si vitalitate.

Mancarurile inghetate sau semipreparate. Asa cum vei observa si tu daca vei citi eticheta, abunda in chimicale, E-uri si sare, ceea ce nu este deloc sanatos sau eficient pentru silueta. Cauta sa pregatesti chiar tu mancarea, la tine acasa. Nu iti ia mai mult de 20-30 de minute sa prepari un gratar de pui, cu orez si legume. De asemenea, un peste rumenit in tigaie alaturi de sparanghel este alta idee de masa de pranz sau de seara care nu iti va lua mai mult de 20 de minute.

Alte alimente demne de evitat: mezelurile, inghetata, biscuitii, somonul de atlantic, bauturile energizante, chipsurile, supa la conserva sau la plic, siropul pentru clatite, dressingurile pentru salate, margarina, pizza congelata.

Cauta sa gatesti chiar tu retete simple si sanatoase, vei remarca faptul ca exista o gama mai variata decat ai fi crezut.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *