Sindromul premenstrual si remediile naturiste

Exista multe femei pe care sindromul premenstrual le afecteaza, asa ca nu se simt deloc confortabil in acea perioada a lunii.

Asadar, acele femei care sufera cu ceva timp inainte ca menstruatia sa se instaleze, ar trebui sa continue sa citeasca. Exista si vesti bune. Aceste femei se pot bucura de efectele remediilor naturiste, care nu sunt de neglijat. Care sunt aceste simptome neplacute?

Este vorba despre o stare de anxietate care persista, pofta exagerata de dulce, senzatia de balonare, crampe musculare, sani umflati care dor, etc. Toate acestea nu suna prea bine, nu-i asa? Semn ca sindromul premenstrual s-a instalat, iar tu ar trebui sa faci ceva in acest sens.

Sindromul premenstrual si remediile naturale

Exista doua elemente care ne pot ajuta sa ne simtim mai bine. Vorbim despre vitamina B6 si semintele de in, doua remedii imbatabile, in aceste situatii.

De exemplu, vitamina B6 este foarte eficienta atunci cand vine vorba de dureri si crampe musculare. Cel mai bine ar fi sa o asimilezi din alimente, asa ca este important sa stii ce trebuie sa mananci. Este vorba despre somon, ton, sardine, etc. Daca te intereseaza produsele vegetale, afla ca vitamina B6 se regaseste in nuci, arahide, cereale integrale, linte, avocado, dovlecei si banane.

Pentru a combate si preveni sindromul premenstrual, incearca sa le incluzi in dieta ta, in aceasta perioada.

Semintele de in sunt de asemenea benefice in aceste situatii, o arata studiile de specialitate. Asa ca nu le omite nici pe acestea. Ce efecte au? Datorita mineralelor, vitaminelor si a fibrelor ajuta si lupta impotriva inflamatiilor si au efect benefic asupra tranzitului intestinal. De asemenea sunt indicate pentru a preveni bolile cardiovasculare, sustine sistemul imunitar si diminueaza efectele menopauzei.

Sfat: introdu semintele de in in smoothie-uri sau cereale si vei vedea efectelor lor benefice.

Sindromul premenstrual si semintele de in

Pentru a combate sindromul premenstrual este necesar sa se consume 2 linguri de seminte de in, pe zi. Ideal ar fi sa se macine cu rasnita de cafea inainte de consum, in acest fel se vor asimila mai usor. Le poti adauga si in iaurturi, asa ca exista multe metode pentru a le consuma. Pentru a vedea efectele lor benefice consuma-le timp de cel putin 2 saptamani.

Atentie! Nu cumpara seminte de in gata macinate deoarece se vor pierde din proprietatile mineralelor pe care le contin.

In acest fel, efectele menstruatiei vor fi diminuate, iar tu te vei putea bucura de viata mai mult ca oricand.

 

 

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *