Ceaiul de galbenele – un adevarat medicament natural

Poate ca nu stiai, dar ceaiul de galbenele este un adevarat medicament naturist atunci cand vine vorba despre varii afectiuni. Galbenelele pe care le stim inca din copilarie au puteri curative remarcabile pe care ar fi bine sa nu le neglijam. In special ca acestea si-au dovedit eficacitatea de-a lungul a mii de ani, inca din Egiptul Antic si pana in ziua de astazi.

La ce folosea ceaiul de galbenele si extractul? Vorbim despre afectiuni ale pielii, muscaturi de insecte, eczeme si chiar arsuri sau hemoroizi. Asa ca nu submina efectele acestor tratamente naturiste care te pot ajuta enorm. Nu toate afectiunile pe care le avem necesita tratamente alopate.

In special ca acestea pot fi foarte periculoase, asa ca cel mai bine ar fi sa le eviti, cat poti pe des! Este bine de stiut ca florile de galbenele au in compozitie: flavonoizi si glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil, vitamina C, acid malic, saruri minerale si substante proteice. Asa ca nici nu este de mirare ce potential au.

Ceaiul de galbenele – de ce sa il folosesti mai des?

Pentru ca…

Vindeca si intareste sistemul imunitar. Dupa cum stii, imunitatea este cheia succesului atunci cand vorbim despre o sanatate de fier. Asa ca joaca un rol covarsitor in sanatatea organismului tau. Datorita faptului ca are in compozitie betacaroten, acest ceai are capacitatea de a preveni si chiar lupta cu infectiile de tot felul. Apropo, bea mai des in aceasta perioada pentru a fi sigura ca scapi de racelile si gripele specifice sezonului. Betacarotenul are si capacitatea de a preveni inflamatiile si scade si riscul de a face artrita!

Vindeca afectiunile pielii. Daca si tu vrei sa incurajezi cresterea unui nou tesut de piele, atunci aplica comprese cu ceai de galbenele in zonele afectate de iritatii, intepaturi, taieturi, etc.
Daca vrei sa scapi de matreata, aplica ceai de galbenele inainte sa faci baie, cu 30 de minute. Face minuni, asa ca nu uita de acest truc, iar podoaba ta capilara va arata mai bine ca niciodata.

Scapa de acnee. Si poti preveni si ridurile. Ceaiul de galbenele este foarte eficient atunci cand alegi sa pui comprese zilnice pe zonele afectate. Asa ca nu uita sa aplici de 2 ori pe zi in caz de acnee. Daca iti doresti sa previi imbatranirea tenului, este suficient sa aplici ceaiul seara, inainte de culcare.

Ai simptome neplacute atunci cand esti la menstruatie. Multe femei se confrunta cu ele, asa ca poti scapa de dureri si daca bei ceaiul de galbene. Vei remarca o ameliorare, avand in vedere ca are in compozitie si flavonoizi, care au efect antiinflamator.

Ceaiul de galbenele – pentru un ficat mai sanatos!

Detoxifierea ficatului. Este foarte necesara, in special daca obisnuim sa mancam alimente mai greu de digerat sau bem alcool. Asa ca pret de 2-3 saptamani bea 3 cani de ceai de galbenele pe zi si vei remarca efectele, 100%!
IMPORTANT: serveste acest ceai inainte de masa, pentru cele mai bune efecte.

Afectiuni bucale. Daca ai avut probleme cu respiratia neplacuta, gingivita, sangerari ale gingiilor… este momentul sa faci gargara cu ceai. Vei vedea efectele rapid, daca faci in fiecare dimineata aceasta „procedura” simpla. Daca vrei sa scapi si de durerile in gat sau amigdalita, retine ca si in aceste cazuri gargara cu ceai de galbenele functioneaza de minune.

Scapa de hemoroizi. Da, este foarte posibil sa scapi de acestia odata ce faci bai cu ceaiuri de galbenele, in acest fel vei scapa de inflamatii.

Previne afectiunile digestive. In acest fel vei fi ferita de bolile metabolismului, cele ale tractului digestiv sau sensibilitatile specifice stomacului. De asemenea, cei care au gastrita, indigestii frecvente sau ulcer ar trebui sa consume mai des renumitul ceai.

Femeile insarcinate sau care alapteaza NU ar trebui sa consume ceaiul!

Procura ceaiul de la farmaciile naturiste si fii sigura ca ceea ce consumi este de calitate, pentru a beneficia de cele mai bune efecte.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *