8 beneficii ale ceaiului negru

Ceaiul negru este ceaiul care poate inlocui cafeaua, deoarece contine cafeina. Evident, cu conditia sa iti placa gustul ceaiului negru mai mult decat cel al cafelei. Ceaiul negru are alte beneficii pentru sanatate decat cafeaua. Haide sa aflam care sunt acestea.

Beneficiile ceaiului negru

Ceaiul negru, asemeni ceaiului verde si cafelei, trebuie consumat cu moderatie. O ceasca-doua pe zi, sunt cantitatea optima pentru majoritatea dintre noi, dar daca medicul are o alta recomandare, urmeaza-i sfatul.

Atat ceaiul negru cat si cel verde sunt realizate din aceeasi planta, numita Camellia Sinesis. Ceea ce difera, este modul de procesare al frunzelor. In cazul ceaiului negru, frunzele sunt lasate la fermentat si pastrate la caldura.

1. Dantura sanatoasa

O serie de studii axate pe cercetarea beneficiilor ceaiurilor arata ca, ceaiul negru aduce beneficii asupra sanatatii danturii. El previne depunerile de tartru si dezvoltarea bacteriilor care duc la carii.

2. Sanatatea inimii

Studii care analizeaza ceaiul negru si verde arata ca ambele te protejeaza de infarct. Mai mult, persoanele care consuma 3 cesti de ceai sunt cu 21% mai protejate de infarct decat cele care nu consuma deloc.

3. Antioxidanti

Ceaiul negru iti ofera un alt tip de antioxidanti decat fructele si legumele. Acest tip de oxidanti iti protejeaza AND-ul de problemele cauzate de fumat, alcool sau alte chimicale toxice. Include-l in dieta ta zilnica, petru a te proteja de boli care pot provoca moartea, precum cancerul.

4. Previne cancerul

Studiile de pana acum, chira daca sunt inca in faza incipienta, aduc vesti bune in ceea ce priveste prevenirea cancerului. Ceaiul negru contine antioxidanti (ca spre exemplu polifenolul) care previn formarea celulelor canceroase.

A fost sugerat faptul ca femeile care beau ceai in mod regulat (zilnic), au sanse mai mici de a suferi de cancer ovarian decta femeile care nu consuma ceai negru.

Sanatatea oaselor a mai sugerat si faptul ca persoanele care consuma ceai negru, au oase mai sanatoase. Sansele de a suferi de artrita si de alte complicatii legate de sistemul osos, sunt drastic reduse odata cu consumul de ceai.

5. Scade sansele diabetului

Bazat pe studiile realizate pe populatia care traieste in zona Mediteraneana, s-a descoperit faptul ca, aceeia care beau ceai negru sunt mai protejati de diabet. Mai exact persoanele care beau minim 2 cesti de ceai pe zi au cu pana la 70% mai putine sanse de a suferi de diabet de tip 2.

6. Te destreseaza

Ceaiul negru are efectul de a te relaxa si calma. Nu numai ca te ajuta sa revii la normal dupa o zi lunga la lucru, dar studiile arata ca substantele continute de ceaiul negru te ajuta sa te concentrezi si sa te relaxezi mai bine. asta inseamna ca, in pofida faptului ca are un continut relativ de cafeina, nu iti va altera somnul precum cafeaua.

7. Imbunatateste sistemul imunitar

Un alt efect benefic al ceaiului negru consta in imbunatatirea sistemului imunitar. Un sistem imunitar imbunatatit ajuta organismul sa lupte impotriva virusilor si a bacteriilor.

8. Un bun energizant

Energia este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului negru. El imbunatateste circulatia sangelui catre creier fara a supra-solicita inima. Alte efecte ale ceiului negru consta in imbunatatirea metabolismului si a sistemului respirator.

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *