Cum sa ai grija de pielea ta la menopauza

Cum sa ai grija de pielea ta la menopauza? Poate ca nu te-ai fi gandit la acest aspect, dar in acea perioada vor exista multe schimbari. Inclusiv pielea s-ar putea sa-si schimbe brusc aspectul. Asa ca nu te mira daca se petrece acest fenomen si in cazul tau.

Este foarte posibil ca nivelul de estrogen sa fluctueze serios, ceea ce va conduce la multe transformari. Estrogenul este strans legat de productia de colagen, de unde si schimbarile despre care vorbim.

Cum sa ai grija de pielea ta la menopauza? Fii atenta la modificarile care se petrec si observa ce necesitati ai. Poate este necesar sa schimbi produsele cosmetice pe care le folosesti de obicei. Dar haide sa aflam mai multe impreuna!

Cum sa ai grija de pielea ta la menopauza? Iata cateva lucruri pe care le poti face

De cele mai multe ori, din cauza faptului ca se secreta mai putin colagen, pielea incepe sa fie uscata si sa capete un aspect mai putin placut. Tocmai de aceea este momentul sa adaptezi necesitatile tale la aceasta situatie. Asa ca ar fi bine sa schimbi cremele sau lotiunile folosite de regula, oricat de mult ti-ar placea.

Specialistii observa ca pielea devine mai sensibila, asa ca ar fi indicat sa ne bucuram de produse cosmetice super hidratante. In aceasta perioada uleiurile secretate de piele nu mai sunt in proportie asa de mare, asa ca pielea uscata este unul dintre cele mai comune semne ale menopauzei.

Axeaza-te pe uleiuri de piele si pentru ten. Cel de argan este foarte bun inclusiv in prevenirea ridurilor. Asa ca s-ar putea sa capeti un ten stralucitor mai repede decat credeai. Hidrateaza intens si cat mai des. Pentru piele, poti folosi ulei de masline natural. Dupa ce faci dus, sterge-te foarte putin si aplica imediat uleiul. Atunci cand pielea este umeda uleiul se absoarbe mai bine, iar efectele sunt mai rapide. Asa ca rezultatele te vor bucura, mai mult ca sigur.

Opteaza pentru machiaje luminoase, care sa te puna in vedere. Culorile puternice ar trebui evitate, asa ca alege-le pe cele pastelate. Te va intineri, iar pielea ta va arata mult mai bine.

Cum sa ai grija de pielea ta la menopauza? Sustine productia de colagen

Colagenul este una dintre proteinele structurale care mentine pielea supla. Din pacate, productia sa incepe sa scada inca de cand avem 20 de ani (!). Stim, nu suna foarte bine. Dar din fericire, exista suplimente cu colagen, care vor sustine productia acestuia. Asa ca elastina si colagenul necesare vor exista in proportie mai mare, datorita acestui tratament.

Evident ca este indicat sa vorbesti cu un medic specialist despre aceste chestiuni, inainte de a lua decizii singura.

Nu uita de SPF. Stii la ce ne referim, factorul de protectie solara. Este bine sa fie cat mai mare, in special in aceste cazuri. Pentru ca productia de colagen se diminueaza in timpul menopauzei, este indicat sa nu omitem acest aspect. Soarele degradeaza colagenul si incurajeaza aparitia petelor de tot felul. Asa ca nu risca si alege creme care au SPF ridicat. Iar acest lucru este valabil si pentru femeile care nu sunt in aceasta perioada a vietii lor. Nu uita ca este mai bine sa previi aceste lucruri.

Dieta joaca un rol foarte important atunci cand vorbim despre menopauza. Asa ca este necesar sa te hranesti mai natural, sa eviti fast-food-ul, alcoolul in exces si fumatul. De asemenea, consuma vitamine, probiotice si redu consumul de carne si lactate. Apropo, lactatele in exces pot duce la artrita si alte boli similare, asa ca nu exagera cu nimic.

Dieta la menopauza – iata ce poti manca

    soia

    peste gras

    seminte de in

    iaurt, kefir, sana

    fructe si legume proaspete

    linte, naut, fasole, broccoli, avocado, conopida

Desigur ca ne referim la soia nemodificata genetic, care ar fi indicata cel putin o data pe saptamana…totul despre dieta la menopauza aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *