Muzica scade tensiunea arteriala

Ca muzica scade tensiunea arteriala s-ar putea sa fie o afirmatie noua pentru tine, dar pana sa o respingi, da-ne voie sa iti prezentam mai multe detalii legate de aceasta teorie. Cine stie, s-ar putea sa te convinga. Iar daca ai astfel de probleme, probabil vei dori sa le remediezi si folosind o tehnica atat de agreabila.

Desigur, nu inseamna ca trebuie sa renunti imediat la medicamentele alopate si nici la dieta. Vei vedea in cele ce urmeaza in ce masura te poate ajuta muzica, in aceasta situatie. Foarte multi ignora proprietatile acestor practici mai putin conventionale de vindecare. Dar nu uita, ca o dieta sanatoasa, o meditatie sau chiar o stare de spirit pozitiva te pot ajuta sa fii mai sanatoasa ca oricand.

Muzica scade tensiunea arteriala? Raspunsul este da, iar un studiu realizat de catre Universitatea Florenta din Italia arata ca nu este nicio exagerare.

Intr-o lume in care oamenii au tot mai multe probleme de sanatate, era momentul ca terapiile alternative sa fie mai apreciate. Din pacate, peste 40% dintre romani se confrunta cu hipertensiunea arteriala, in special cei trecuti de varsta de 40 de ani.

Desigur ca hipertensiunea aduce cu ea alte probleme, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular si chiar disfunctiile erectile.

 

Muzica scade tensiunea arteriala – ce trebuie sa mai stii

Este demn de mentionat ca cercetatorii italieni au sesizat ca melodiile preferate de pacienti au cel mai mare efect. Acelea care trezesc o emotie la nivel psihic.

Cei care au ascultat si muzica preferata, dar au luat in continuare medicamentele, au reusit sa scada tensiunea arteriala sistolica cu 3,2 puncte in doar o saptamana. Cei care au participat la studiu au beneficiat de scaderea cu 4, 4 puncte a tensiunii, intr-o luna.

Cum influenteaza muzica starea de spirit si trupul nostru? Pe scurt, are doar efecte pozitive. Atunci cand oamenii se odihnesc si asculta muzica, pulsul lor creste imediat. Desigur, se va tine cont si de muzica pe care o asculta persoanele in cauza.

Muzica scade tensiunea arteriala, iar rasul te ajuta in aceeasi masura. Deci, iata ca sunt mai multe terapii minunate la care poti apela. Alt studiu realizat de japonezii de la Universitatea din Osaka arata ca cei care spun bancuri sau glume, se uita la filme amuzante, etc au o tensiune mai mica. De asemenea prezinta un risc mai scazut de a face un infarct.

Cercetatorii presupun ca aceste metode de relaxare au rolul de a scadea nivelul de cortizol, numit si „hormonul stresului”, care incurajeaza hipertensiunea. Nimeni nu stie exact cum functioneaza aceste tehnici, dar este important ca acestea au efecte atat de benefice.

Desigur, nu uita sa mananci in continuare sanatos, fara prea multe grasimi. De asemenea, elimina sarea in exces, aceasta iti va cauza doar probleme. O viata sexuala sanatoasa are un impact pozitiv asupra sanatatii cardiace, fiind si o metoda excelenta de a preveni hipertensiunea.

 

Muzica scade tensiunea arteriala – tine cont de aceste sfaturi

Desigur ca nu este prudent sa renunti imediat la medicamentatie si sa urmezi doar aceste tehnici. Nicidecum. Dar ai putea sa incerci sa te vindeci si cu ajutorul acestora. Si, cine stie, poate ca in timp nu vei mai avea deloc nevoie de medicamente.

De asemenea, ai putea incerca terapii naturiste de preventie a afectiunilor de acest tip. Nu uita ca un consum ridicat de apa, exercitiile fizice si o buna dispozitie pot face minuni.

Intre timp, asculta muzica preferata, mananca sanatos si bucura-te de viata mai mult ca oricand. Succes!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *