Obiceiuri care imbatranesc creierul

In caz ca nu stiai, chiar exista obiceiuri care imbatranesc creierul. Asa ca ai face bine sa le iei in seama. In special daca vrei ca de acum incolo sa fie totul in regula si sa ai o minte sanatoasa. Din toate punctele de vedere…

Asa ca este important de aflat ce trebuie sa faci pentru a avea o minte mai ascutita. Dar si pentru a fi ferita de bolile specifice batranetii.

Asa ca, esti gata sa descoperi acele obiceiuri care imbatranesc creierul? Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Obiceiuri care imbatranesc creierul – stiai aceste aspecte?

Ei bine, somnul este esential pentru o viata mai buna. Asa ca nu-l neglija, sub nicio forma. Poate ca nu stiai, dar somnul are rolul de a te face sa te bucuri de o viata mai buna. Sub toate aspectele.


Ne referim aici la faptul ca, daca vei dormi 8 ore pe noapte, s-ar putea sa se produca multe minuni in viata ta. Adica te vei simti mai bine, vei fi mai sanatoasa, mai capabila, creierul tau va functiona excelent. Iar acestea sunt doar o parte dintre acele beneficii extraordinare ale somnului.
Asa ca sa nu mai spui ca nu este asa de important. Si nu crede ca il poti neglija fara sa ai probleme.


Iar aceste obiceiuri care imbatranesc creierul sunt confirmate si de specialisti. Acestia sustin ca cei care au un somn de proasta calitate au cu 50% mai multe sanse de a suferi din pricina unui declin al creierului. Ceea ce inseamna ca, practic, creierul va fi imbatranit inainte de vreme. Daca tu o tii asa si nu schimbi nimic.

Obiceiuri care imbatranesc creierul

Studiul american a avut in vedere peste 2000 de persoane cu varsta de 76 de ani. Cei care dormeau sanatos si adanc aveau o capacitate mult mai buna de gandire, sinteza, putere de a lua decizii. De asemenea, sistemul lor imunitar era mult mai puternic.

Dr. Safwan Badr de la American Academy of Sleep Medicine a declarat ca somnul are un rol colosal pentru imunitate. De asemenea, un somn bun te poate tine departe de depresii, anxietate, obezitate si multe alte afectiuni serioase. Asa ca poate nu vei mai vrea de acum incolo sa-l neglijezi…

Ce poti face pentru a evita aceste obiceiuri care imbatranesc creierul? Nu doar somnul este important aici.

Pentru a avea grija de mintea ta este esential sa:

mananci sanatos, sa alegi alimente cu antioxidanti, minerale si vitamine, multe fructe si legume proaspete
sa faci miscare in fiecare zi si sa stai la aer curat
sa renunti la alcool sau sa consumi moderat
sa eviti stresul si starile de anxietate

Toate aceste distrug creierul in timp…Asa ca esti sigur ca este normal sa neglijezi lucruri enumerate mai sus?! Poate ca nu vei mai vrea sa le ignori de acum incolo, succes!

4.84/5 (31)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Obiceiuri care imbatranesc creierul

  • 17 decembrie 2019 la 10:04
    Permalink

    AM 70 ANI SI MARE DREPTATE AVETI

    Răspunde
  • 16 decembrie 2019 la 17:19
    Permalink

    Bun articol – educativ –

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *