Probleme cu inima: iata ce semnale poti avea!

Poate ca nu stiai, dar poti avea probleme cu inima si sa nici nu realizezi, doar ca anumite semne pe care le vei experimenta ar trebui sa iti atraga atentia, in acest sens.

Inima este un muschi in esenta, dar unul extrem de important, care are rolul de a pompa sange suficient catre toate organele. Nimeni nu poate supravietui fara o inima sanatoasa, asa ca nu uita nicio clipa acest aspect.

Daca inima se opreste, corpul nu poate supravietui mai mult de 7 minute, si, din pacate, cei mai multi oameni mor din cauza problemelor cardio-vasculare. Si nici nu este de mirare. Mancam prea multa grasime, consumam prea multe cafele si alcool si nu facem sport.

Desigur ca deznodamantul nu este unul fericit si tot mai multi oameni au probleme cu inima. Astazi vom vedea care sunt acele semne care iti pot atrage atentia asupra unor nereguli pe care nu ar trebui sa le ignori.

Exista multe situatii in care inima isi pierde abilitatea de a bate in mod normal si nu mai poate regla circulatia sangelui. Exista numeroase afectiuni ale inimii precum: bolile valvulare, cardiomiopatiile, etc, care pot sa iti ameninte viata, in cele din urma.

Probleme cu inima – semnale pe care le poti observa:

 

1. Disconfort in zona pieptului. Acesta este unul dintre cele mai intalnite simptome. Durere, presiune si disconfort la nivelul pieptului. Acestea, de obicei, atrag atentia asupra faptului ca s-ar putea sa ai probleme cu inima. De obicei isi fac debutul atunci cand faci putin mai multa miscare si dispar dupa ce pulsul revine la normal. Daca apar si oboseala, senzatia de greata, ameteli, etc, este momentul sa faci o vizita la medic, cat mai repede.

2. Senzatie de arsura. Esogaful este ca un tub, care conecteaza gura si gatul cu stomacul. Este localizat aproape de inima, asa ca va fi greu sa faci diferenta intre o durere de stomac si o alta care provine de la inima…Tocmai de aceea nu trebuie sa neglijezi aceste semnale. Mai ales daca se repeta.

3. Sforaitul. Cei care au tendinta sa sforaie tare semnaleaza si o posibila problema medicala – apneea in somn. Cei care sufera din pricina acestei afectiuni au tendinta sa se opreasca din respirat pentru cateva momente, atunci cand dorm. Este asociata cu problemele cardiace, asa ca nici aceasta nu trebuie ignorata.

4. Stare de rau. Desigur ca iti poate fi rau din nenumarate motive, dar femeile care au tendinta de a avea stari de greata si voma sufera din pricina afectiunilor cardiace, de cele mai multe ori. Pot fi predispuse chiar si infarctului. Tocmai de aceea este bine sa ai analizele la zi. In acest fel poti afla daca ai anumite sensibilitati si le poti trata la timp.

5. Picioare umflate. Daca ai observat ca in ultima vreme ti se umfla picioarele fara niciun motiv aparent, s-ar putea sa suferi de insuficienta cardiaca. Este vorba despre retentia de apa si de saruri, care se petrece ca urmare a reducerii fluxului sangvin dinspre inima.

Probleme cu inima – batai neregulate ale inimii?!

 

Poate ca ai observat ca inima iti bate mai tare atunci cand esti nervoasa sau agitata. Dar fii atenta la aceste simptome. Daca se repeta, ar putea semnala o aritmie care s-a instalat. Chiar daca pare ceva superficial, nu ignora aceste semne, care pot duce la infarct, in cele din urma.

Dupa cum vezi, exista anumite semne care te pot duce cu gandul ca ar trebui sa faci o vizita la medicul cardiolog. Desigur, daca vrei sa ai mai multa grija de sanatatea inimii tale, nu neglija importanta nutritiei si a activitatilor fizice.

Mananca multe salate, fructe si legume proaspete, fa miscare si bea multa apa. De asemenea, incearca sa nu te stresezi pentru toate lucrurile, se zice ca oamenii linistiti au vieti mai lungi si sanatoase…

 

4.83/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *