Mancarea la aburi: slabeste schimband modul de a gati

Cu totii o stim, mancarea la aburi este mult mai sanatoasa si eficienta atunci cand vorbim de slabit in special, asa ca adopta un regim diferit, daca vrei sa pierzi cateva kilograme.

Desigur ca multe dintre voi se vor gandi ca aceasta mancare nu este cu nimic mai buna ca cea din spital, servita oamenilor bolnavi…Dar aceasta este o prejudecata de care trebuie sa scapi cat mai repede. In special pentru ca avem vesti bune: mancarea la aburi poate fi gustoasa, trebuie doar sa stii sa o prepari.

Vei putea manca orice legume sau carnuri iti doresti, cu conditia de a o gati in acest mod diferit. Nici nu trebuie sa te gandesti ca tii dieta. In realitate, ii oferi organismului tau mancarea de care are nevoie si il ajuta sa fie sanatos si puternic.

Desigur ca vei pierde cateva kilograme bune, in special daca vei renunta la produsele de tip fast-food sau procesate.

Mnacarea la aburi isi va pastra aroma, vitaminele si mineralele, asa ca procesul este cu totul diferit fata de fierbere. Ai nevoie doar de putina sare, condimente, iar mancarea ta va fi savuroasa. Si nu va necesita prea mult timp pentru preparare.

 

Mancarea la aburi – cum sa o pregatesti repede si bine

Desigur, pentru ca mancarea la aburi sa iasa ca la carte este bine sa ai un steamer, adica un dispozitiv special de gatit in acest fel. Dar nu este musai, se poate improviza fara probleme. Oricum, daca vrei sa investesti intr-un steamer, afla ca preturile nu sunt deloc mari, iar acesta este un aparat electrocasnic necesar. Mai ales ca poti gati rapid ceva. Iar atunci cand esti in criza de timp sau ai copii mici carora le este foame, poti incropi o masa in mai putin de 30 de minute.

Asa ca avantajele sunt clar in favoarea steamer-ului. Daca nu ai unul, poti umple o oala mai mare cu apa. Deasupra ei vei pune o sita si un capac. Atentie! Este important ca oala sa fie inchisa ermetic, pentru a putea avea gati cat mai repede si eficient alimentele.

Nu ai nevoie de ulei, asa ca din start nu va fi vorba despre nimic prajit. Dupa cum stii, prajelile au multe calorii, plus ca nu sunt tocmai recomandate pentru sanatatea ta digestiva.

Ce poti gati?

Cam orice, de la carne de pui, curcan, peste ( nu alege unul gras!) precum si legume de tot felul. Ai grija ca acestea sa nu atinga apa. Este nevoie cam de 20-25 de minute pentru ca mancarea sa fie gata.

Asadar, daca vrei sa ai parte de o mancare delicioasa, care isi pastreaza nutrientii, mancarea la aburi va fi solutia problemelor tale.

Mancarea la aburi – de ce sa o consumi:

– previne bolile cardiace, cancerul, diabetul, etc
– sustine sanatatea digestiva
– intareste sistemul imunitar
– vei slabi sanatos si natural

In special in sezonul cald, vei avea parte de o varietate de legume pe care sigur ti-ar placea sa le savurezi, alaturi de o salata de cruditati. Aceasta mancare este ideala si in timpul postului, pentru ca poti gati o gramada de legume, in acest fel.

Asa ca vei varia meniul si nu vei mai fi nevoita sa consumi doar zacusca si fasole batuta…

Mancarea la aburi – nu trebuie consumata in exces

Desigur ca poti sa prepari doar garniturile la aburi, iar carnea la gratar, chiar daca tii regim. Nu inseamna ca nu mai poti gati nimic, in alt mod. Doar ca iti recomandam ca preponderent sa consumi mancarea la aburi, pentru a te elibera de toxine.

Nu neglija nici sportul sau fructele proaspete. La micul dejun opteaza pentru o portie de cereale integrale si nuci, la pranz consuma preparate la aburi, iar seara o salata de fructe. Fa cel putin 30 de minute de sport pe zi si nu uita sa consumi apa din abundenta.

 

4.89/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *