Probleme cu rinichii – semne care iti indica o posibila afectiune renala

In ziua de astazi tot mai multe femei au probleme cu rinichii, asa ca ar trebui sa ai grija de tine, iar pentru a te ajuta sa previi aceste afectiuni, iti prezentam cele mai comune semne ale bolilor renale.

Poate ca de multe ori ai avut anumite stari despre care nu stiai nimic, adica nu reuseai sa intelegi de ce le experimentezi. Desigur ca cel mai bine este sa ceri parerea unui medic, dar pentru a-ti face o idee, iti vom arata semnele care, de obicei , anunta probleme cu rinichii. Asadar, ideea de baza ramane precautia. Atunci cand observi ca exista anumite stari care nu-ti dau pace, nu le ignora. Asculta-le si incearca sa afli ce se intampla cu tine.

Rinichii sunt foarte importanti pentru sanatatea noastra, asa ca acestia trebuie sa lucreze foarte bine, pentru a ne asigura o stare de vitalitate eficienta.

 

Probleme cu rinichii – semne care pot anticipa afectiuni renale

1. Probleme cu somnul. Nu ai zice, dar rinichii pot sa cauzeze astfel de circumstante. Atunci cand ai probleme cu rinichii, acestia au dificultati in a elimina toxinele prin urina, cum se petrece de regula. Asa ca un nivel ridicat de toxine te poate tine treaza, iar somnul tau va fi afectat, in timp. Nu ignora aceasta problema, odihna este vitala pentru bunastarea generala a organismului.

ATENTIE! Cei care au afectiuni cronice renale se confrunta si cu apnee in somn, ceea ce inseamna ca nu pot respira cum trebuie. Atunci trebuie sa mergi rapid la medic.

2. Durerile de cap si oboseala. Alte semnale care pot semnala afectiuni renale. Desigur, acestea pot aparea din mai multe motive, tocmai de aceea este necesara parerea unui specialist. Atunci cand rinichii functioneaza bine, transforma vitamina D in hormonul numit eritropoietina (EPO), esential pentru producerea globulelor rosii. Atunci cand exista probleme cu rinichii, acestia elibereaza EPO in cantitati reduse. Din cauza unui numar scazut de globule rosii, apare si sindromul oboselii cronice.

De multe ori, cei care au afectiuni renale sufera si din pricina anemiei. Asadar, acesta ar putea fi alt semnal, anemia dand senzatii de slabiciune si chiar stari de lesin.

3. Piele uscata si mancarimi. Atunci cand pielea se afla in aceasta stare, inseamna ca rinichii nu reusesc sa isi faca treaba prea bine. Semnaleaza un dezechilibru intre minerale si nutrienti. In aceasta situatie, nu uita sa bei si mai multa apa, rinichii se curata in acest fel, iar pielea ta va fi mai hidratata.

4. Respiratie neplacuta si gust metalic in gura. Atunci cand nu reusesti sa elimini toxinele din organism, apare acest gust, ca de metal, la nivelul cavitatii bucale. Tot din acest motiv apare si respiratia urat mirositoare, care contamineaza si fluxul sanguin. Alt semnal important care arata ca exista anumite probleme cu rinichii, acestia nereusind sa elimine toxinele in mod corespunzator. Unii isi pierd si pofta de mancare, ceea ce poate genera chiar si o scadere in greutate.

5. Greutate in a respira. In special atunci cand se efectueaza exercitii fizice, ceea ce poate fi cauzata de doua motive. Ori exista probleme cu rinichii, ori anemia impiedica oxigenul sa ajunga in organism, ceea ce va genera probleme ale respiratiei.

6. Inflamatii ale gleznelor, picioarelor si mainilor. Rinichii nu pot elimina fluidele din corp, asa cum ar trebui, atunci cand sunt bolnavi. Acest lucru duce la o retinere a sodiului, ceea ce genereaza inflamatii ale partilor numite mai sus. Este important sa consumi mai putina sare in acest caz si sa bei multa apa.

7. Dureri de spate. Unul dintre cele mai comune semne, atunci cand vorbim de rinichi. Este firesc sa apara aceste dureri, chiar in zona acestora, mai ales cand exista litiaza renala, cunoscuta popular ca „pietre la rinichi”. In aceasta situatie, te poti confrunta cu o stare generala de rau, voma, temperatura, urinari frecvente.

Probleme cu rinichii – ce trebuie sa stii

Oricum ar sta lucrurile, este cel mai indicat sa faci o vizita medicului tau, in special daca experimentezi des starile de mai sus. In anumite cazuri, rinichii pot genera chiar si o tensiune ridicata, iar urina poate avea un aspect diferit.

De multe ori, se poate remarca chiar si sange la nivelul urinei, iar infectiile urinare sunt frecvente atunci cand ai probleme cu rinichii. Cel mai bine este sa faci testele si analizele necesare, pentru a fi sigura ca te vindeci cat mai repede.

 

 

 

 

 

4.92/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *