De ce este bine sa mergi la mare. Ce recomanda terapeutii

Poate si tu te-ai intrebat de ce este bine sa mergi la mare si ai vrea sa stii daca este sanatos pentru organismul tau sa mergi regulat la plaja. Ei bine, special pentru tine avem vesti minunate! Da, specialistii recomanda sa mergem cat mai des la mare, iar beneficiile sunt nenumarate.

Se pare ca si psihicul va avea nenumarate beneficii, asa ca, daca ai nevoie sa te relaxezi si sa iti pui in ordine gandurile si prioritatile, probabil ar trebui sa te indrepti spre mare. Desigur ca aceasta experienta va aduce bucurie si in inima micutilor tai. Iar daca ii lasi sa se expuna la soare la orele indicate de medici, nu ai de ce sa iti faci probleme. Cu siguranta va fi o experienta sanatoasa si constructiva.

Atunci cand valuri se sparg nestingherite de tarm, soarele te incalzeste usor in timp ce te plimbi cu picioarele goale in nisip, ce poti sa iti mai doresti? Da, ai intuit bine, marea te poate vindeca. De ce este bine sa mergi la mare?

Pentru ca este mult mai sanatos decat sa mergi la sala de sport sau la in mall, de exemplu. Si aceste obiceiuri te pot relaxa, dar daca ai ocazia, mai bine da o fuga la mare. Chiar daca este mai scump, merita.

Iti explicam imediat de ce.

 

De ce este bine sa mergi la mare – te-ai fi gandit vreodata?!

 

J. Aaron Hipp, autor si medic renumit a declarat ca nicio activitate nu se compara cu mersul la plaja. Desigur, este necesar sa fie indeplinite cateva conditii de baza, in acceptiunea sa. O temperatura blanda si o apa calda, dar revigoranta, de exemplu. Nu recomanda sa mergem la mare atunci cand este canicula.

Atunci efectele nu vor fi cele scontate, asa ca cel mai bine ar fi sa mergi atunci cand temperatura este mai domoala sau chiar atunci cand este mai racoare.

De ce este bine sa mergi la mare? Pentru ca soarele aduce o gramada de beneficii, dar poate fi si nociv, asa ca nu uitati sa respectati orele recomandate de medici, pentru a merge la plaja. Atunci cand ne expunem la soare, ajutam organismul sa produca vitamina D, esentiala pentru absortia corecta a calciului si intarirea oaselor.

Conform unui studiu recent, doar 10 minute de plaja ne pot asigura necesarul de vitamina D. Suna bine, nu-i asa? Iar daca vei face plaja imediat dupa rasarit, poti fi sigura ca totul este in regula.

Soarele ne ajuta sa crestem si numarul endorfinelor si de asemenea intareste sistemul imunitar. Nu uita ca o expunere ridicata la soare poate duce la cancer, asa ca fii inteleapta si nu sta foarte mult, chiar daca soarele nu pare sa arda asa tare.

De ce este bine sa mergi la mare? Pentru ca plimbarile pe nisip sunt minunate pentru picioare. Stiai ca specialistii recomanda sa mergem cat mai des desculti, atunci cand avem ocazia? Nu de alta, dar asa vei stimula nervii existenti la acest nivel.

Plus ca vei consuma mai multa energie si calorii, ceea ce nu poate fi decat un semn pozitiv. Vei stimula intens musculatura, asa ca poti spune ca te vei intoarce mai in forma, din vacanta! Daca vei face plimbari lungi pe nisip, desigur…

De ce este bine sa mergi la mare?

Pentru ca te vei incarca cu energie, iar acest lucru este vital in ziua de astazi, cand traim intr-o agitatie continua. Nici nu este de mirare ca oamenii vor sa mearga cat mai des in vacanta, in ultima vreme. Poate fi o scapare minunata din cotidian, asa ca nu-ti refuza aceasta placere.

In special acum, cand calatoriile au devenit mai accesibile ca oricand. Fie ca este vorba despre un city-break, un weekend la mare sau la munte, profita din plin. Viata este scurta, investeste in momentele frumoase. Chiar nu conteaza atat de mult sa ai cea mai scumpa mobila sau haine sofisticate. Mai bine bucura-te de calatorii, de natura si de clipele petrecute alaturi de cei dragi. Succes!

Sursa: healthy-holistic-living

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *