Cum sa combati depresia de sezon? Sfaturi de la specialisti

Cum sa combati depresia de sezon, in mod natural? Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza, pentru a intelege mai bine fenomenul petrecut la venirea sezonului rece. Daca esti o persoana care sufera de depresie, in special atunci cand iarna se instaleaza, probabil stii deja ca simptomele apar atunci cand ziua devine mai scurta. Temperaturile scazute, ploile dese si intunericul care persista nu ne pot da o stare de veselie.

Cum sa combati depresia de sezon? In primul rand, va fi nevoie sa intelegi ca este doar un fenomen de moment, asa ca primavara isi va face din nou aparitia. Dar, pana atunci ar fi bine sa afli cateva lucruri care te vor ajuta sa ai o stare de spirit mai buna.

Depresia de sezon te va face sa fii mai trista, mai putin energica, asa ca probabil ca vei avea tendinta sa stai mai mult acasa. Dar nu este neaparat un lucru rau, pentru ca poti cultiva cateva obiceiuri intelepte.

Cum sa combati depresia de sezon? Iata ce poti face

Nu uita ca starea de bine incepe in farfurie. Evident ca suplimentele cu vitamina D nu ar trebui sa lipseasca. Asigura-te ca mananci fructe si legume proaspete, cruditati, salate, nuci, seminte, proteine si grasimi naturale sanatoase.

In acest fel, vei avea grija de silueta, dar si de starea ta de spirit. Cu siguranta vei remarca faptul ca nivelul de energie va creste, la fel si starea ta de bine.

Vitamina D sustine sanatatea oaselor, asa ca nu uita sa stai la soare de fiecare data cand ai ocazia. De asemenea, consuma alimente care o contin.

Lista nu este tocmai foarte lunga si probabil ca ar fi bine sa iei si suplimente, dar te incurajam sa consumi mai des aceste alimente. Contin aceasta vitamina:

– ciupercile

– somonul

– tonul

– pastravul

– ouale…mai multe despre vitamina D aici >>>

Mananca mai putine dulciuri. Dupa cum stii, zaharul nu este deloc sanatos, conferind energie pe moment, dar care se duce rapid, asa ca vei avea o senzatie de oboseala, in cele din urma. De asemenea, nu uita sa eviti alimentele procesate si sa gatesti cat mai mult acasa, in special daca iesi mai putin ca in sezonul cald.

Cum sa combati depresia de sezon? Sport, relaxare, un pahar de vin rosu

…nu neaparat in aceasta ordine! Inscrie-te la un program sportiv online si bucura-te de miscare, de 2-3 ori pe saptamana. Poti opta pentru programe de fitness, aerobic sau yoga, pilates, etc. Evident, vei alege ce simti tu ca ti se potriveste cel mai bine.

Nu uita sa citesti o carte buna, sa vizionezi filme vesele si sa bei un pahar de vin rosu, in cate o seara. Toate aceste obiceuri iti vor schimba starea de spirit si vei uita de depresie, in mod cert.

O iesire la o ceainarie alaturi de prieteni sau o plimbare lunga, chiar si atunci cand este frig sunt alte doua idei excelente care combat starile de tristete. Dupa cum vezi, actiunile simple pe care le intreprindem ne pot ajuta sa cream o existenta mai placuta, succes!

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *