3 motive pentru care vacantele si sarbatorile sunt sanatoase

Vacantele si sarbatorile sunt deseori mult asteptate. Ele reprezinta timp liber de la lucru si rutina zilnica cu care esti obisnuita. Pe langa relaxare, iata cateva motive pentru care vacantele si sarbatorile iti sunt sanatoase.

Motive pentru care vacantele si sarbatorile sunt sanatoase

In primul rand, vacantele reprezinta oportunitatea de a te relaxa, de a fi in contact cu cei dragi sau de a cunoaste oameni noi. Unii dintre noi poate prefera sa aiba timp pentru ei insisi, sa mearga la sala sau sa se relaxeze intr-un parc. Orice ai alege, vacanta inseamna cu siguranta ceva ce ai visat si ti-ai dorit in acele momente in care erai prinsa la lucru si in cotidian.

In timpul vacantelor, poti pierde in greutate, daca faci exercitiu. Sarbatorile sunt deseori momente in care luam in greutate, dar acest lucru nu este neaparat asa. Te poti trezi de dimineata si te poti plimba in imprejurimi, poti merge impreuna cu altii la plimbari dupa masa pentru usurarea digestiei si imbunatatirea somnului etc. Tot de sarbatori sunt deseori multe vase de spalat, spre exemplu. Munca usoara in gospodarie te poate ajuta sa arzi cateva calorii nedorite.

1. Mancarea

De sarbatori, avem pe masa o varietate de bucate. Ei bine, nutritionistii japonezi au descoperit faptul ca diversitatea bucatelor ne ajuta sa traim sanatos. O masa bogata in alimente diverse, ne ajuta sa ingeram mai multe tipuri de vitamine si minerale necesare organismului nostru pentru a fi sanatos. Incearca sa alternezi dulciurile (traditionale sau nu) cu fructe proaspete sau uscate. Acestea vor imbunatati digestia si te vor vitaminiza.

Daca petreci sarbatorile sau vacanta intr-o tara insorita, atunci vei beneficia de proprietatile benefice ale soarelui. Soarele ajuta la fixarea calciului in oase si poate preveni problemele ca osteoporoza. Nu uita insa sa folosesti crema de soare.

Daca esti intr-o tara straina, atunci inseamna ca si bucatele sunt specifice zonei. Bucatele mediteraneene, sunt, spre exemplu foarte sanatoase. Uleiul de masline, salatele, rosiile si branzeturile traditionale locului ajuta la reducerea colesterolului si nu duc la ingrasare.

2. Odihna

Sarbatorile si vacantele pot fi ocazia excelenta de a te odihni. Oboseala poate avea efecte negative asupra sanatatii tale. Stresul si programul de lucru prelungit pot duce la diverse afectiuni, depresie, imbatranire prematura si slaba activitate mentala.
Atunci cand dormim, corpul trece printr-o faza de regenerare si refacere. In timpul somnului adanc, fara vise, creierul nostru se reface pentru a putea functiona eficient in timpul zilei.

Odihna este importanta pentru intarirea sistemului nostru imunitar. Un sistem imunitar puternic ne protejeaza de boli si ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor.

3. Momente fericite

Atat sarbatorile cat si vacantele ne dau prilejul de ne crea amintiri si momente fericite. Crearea de memorii fericite este la fel de buna ca si relaxarea si are asupra creierului efecte asemanatoare starii de meditatie. Memoriile fericite creaza in creier unde alfa, exact la fel ca atunci cand ne pregatim sa mergem la somn, cand corpul nostru este calm si relaxat.

Momentele fericite ajuta la crearea de memorii fericite. Ele pot fi folosite ulterior in scop terapeutic pentru imbunatatirea starii psihice.

Petrece timpul intr-un mod cat mai pozitiv. Povesteste lucruri frumoase, fa planuri placute impreuna cu cei dragi, razi, spune bancuri, ajuta, planuieste si fii optimista. Optimismul este contagios si ii vei ajuta pe cei din jur sa se simta bine. Nu uita sa faci poze de familie.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *