Remedii simple impotriva indigestiei

Odata cu sarbatorile pascale, multe bunataturi si bucate vor fi gatite si vor bucura pe cei dragi tie. Este un prilej sa va reuniti si sa depanati amintiri si alte povestiri. Toate acestea, vor fi facute predominant in jurul mesei, intr-un cadru in care se va manca din belsug. Indigestiile ii pot afecta pe cei din jurul tau sau chiar si pe tine, asa ca este bine sa te inarmezi cu cateva remedii simple si eficiente.

Indigestia

Indigestia este provocata de sucurile gastrice din stomac. Ea este de regula provocata de mancarurile picante si grase sua pur si simplu datorita faptului ca ai mancat prea mult. Alte cauze care pot initia indigestia sau o pot agrava, sunt fumatul, infectiile stomacale, dereglari ale glandei tiroidiale, stres si anxietate.

Remedii simple impotriva indigestiei

Apa

Daca simti ca vei avea indigestie, atunci bea cateva inghitituri de apa. Este atat de simplu. Datorita pH-ului sau, apa poate reduce din aciditatea gastrica si poate ameliora efectele indigestiei. Nu incerca sa bei prea multa, insa. Cateva inghitiuri vor fi suficiente. Daca simptomele nu trec, incearca sa mai bei cateva inghitituri la fiecare 20 de minute.

Otet de mere

Otetul de mere este deseori folosit pentru a stimula digestia. El are un efect alcalin si ajuta la ameliorarea simptomelor indigestiei.
Pune o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si amesteca cu o lingurita de miere. Daca indigestia persista de-a lungul zilei, atunci poti bea pana la 3 pahare de apa cu otet de mere pe zi.

Seminte de chimen dulce

Semintele de chimen pot fi foarte eficiente in ameliorarea indigestiei, mai ales daca aceasta este cauzata de consumul mancarurilor picante si/sau grase. Proprietatile benefice ale chimenului sunt datorate continului de uleiuri volatile. Pe langa indigestie, semintele ajuta la reducerea flatulentelor si a senzatiei de greata si ameteala.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietatea de a stimula digestia si sucurile gastrice. Este cel mai eficent impotriva indigestiilor provocate de supraalimentare.
Pentru a preveni indigestia, presara putina sare pe cateva felii de ghimbir si mananca-le la sfarsitul mesei.

Ghimbirul este deosebit de eficient daca este folosit ca licoare. Spre exemplu, stroarce 2 lingurite de suc de ghimbir si adauga-le impreuna cu o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calda. Sau poti face ceai de ghimbir daca fierbi o lingurita rasa de ghimbir in apa. Ceaiul te poate ajuta sa elimini senzatia de balonare, crampele abdominale si flatulentele.

Praf de copt

Probabil inca mai ai in casa putin praf de copt. O jumatate de lingurita intr-un pahar de apa este suficienta pentru a reduce din aciditatea stomacala. Este o metoda deosebit de simpla si totodata foarte eficienta care poate si fi folosita fara contraindicatii, ori de cate ori este nevoie.

Ceai de fructe

O alta metoda simpla impotriva indigestiei este ceaiul de fructe. Dupa masa, infuzeaza un pliculet din ceaiul tau de fructe preferat si amesteca putina zeama de lamaie. Pentru a fi eficient, bea ceaiul cat este cald (nu fierbinte). Ceaiurile cele mai recomandate sunt ceaiurile de musetel si menta in special.

Seminte de chimion

Tot ramase de la prepararea cinei de Paste, semintele de chimion te pot ajuta pe tine si pe invitatii tai sa eliminati indigestia si sa va bucurati de timpul petrecut impreuna.
Chimionul a fost folosit ca remediu impotriva indigestiei inca din timpuri antice. Alte folosinte sunt pentru: diaree, ameteli si stari de greata. Chimionul are proprietatea de a stimula enzimele pancreatice care ajuta la usurarea digestiei.

Pentru indigestiile usoare, bea un pahar cu apa cu o lingurita de chimion prajit.
Pentru indigestiile mai severe, amesteca un sfert de lingurita de chimion prajit cu un sfert de lingurita de piper. Adauga-le intr-un pahar cu sana/kefir/iaurt si bea de 3 ori pe zi, pret de cateva zile.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *