Dieta purpurie este la moda!

Nu stim daca ai auzit despre dieta purpurie, dar putem sa te asiguram ca poate deveni un succes de zile mari, avand in vedere ca doar alimente sanatoase vor fi recomandate. Asadar, pregateste-te sa consumi doar alimente…violet, purpurii sau albastre. Interesanta abordare, nu-i asa?

Pentru ca in general aceste alimente sunt bogate in antioxidanti, antocianine si multe alte minerale, aceasta dieta facila te va ajuta sa fii in forma rapid. Da, vei manca varza rosie, cartofii mov, afine, struguri, prune, vinete etc. Dar sunt permise si conopida si morcovii, totodata.

Aceasta dieta purpurie a devenit celebra dupa ce cantareata Mariah Carey a declarat ca in acest fel a reusit sa slabeasca dupa nastere.

Dieta purpurie – slabesti, te mentii si esti mai sanatoasa!

Da, sa mananci in acest fel, macar o zi pe saptamana sau mai mult ( daca vrei sa slabesti) poate fi o adevarata binefacere pentru organismul tau. Desigur ca vei preveni si boli cardiovasculare precum si temutul cancer. Aceste boli nu vor rezista intr-un mediu alcalin. Tocmai pentru ca aceste alimente sunt bogate in antioxidanti, te vor ajuta enorm. Asa ca dieta purpurie va fi cea mai buna alegere.

Daca vrei sa ai rezultate eficiente, trebuie sa mananci in acest stil de 3 ori pe saptamana. Desigur ca este indicat sa mananci preparate mai sanatoase, pentru ca aceasta metoda sa dea roade! Nu vorbim despre cartofi prajiti, etc ci mai degraba preparate fierte sau gatite la aburi.

Nutritionistul James Duigan le descrie drept „superalimentele pe care ar trebui sa le consumam mai des”, care sunt o sursa eficienta de antioxidanti si contribuie la combaterea artritei, a problemelor cu memoria asociate cu varsta si a dificultatilor de vedere, mai informeaza Mediafax.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Nutritionistul mai spune ca acestea au si rolul de a reduce grasimea abdominala. De asemenea, colesterolul rau si tensiunea arteriala vor fi sustinute in parametrii normali.

Dieta purpurie – ce trebuie sa retii

Desigur ca in aceasta perioada iti recomandam sa mananci mai sanatos. Adica fara fast-food, prajeli, dulciuri sau sucuri carbogazoase.

Poti incerca sa faci vinete la cuptor cu condimente, alaturi de cartofi mov. Dimineata poti consuma afine si/sau prune, la fel si ca gustari. Nu uita ca ai voie si conopida si morcovi, asa ca profita de acest lucru.

Iar in afara de cele trei zile pe saptamana in care vei tine dieta purpurie, nu uita sa mananci din belsug fructe si legume, cat mai colorate! De asemenea, fa sport in mod regulat si nu uita sa bei apa din belsug. Succes!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *