Cuplurile fericite – de ce posteaza rar pe retelele de socializare?

Cuplurile fericite cu adevarat au o energie molipsitoare si autentica, pe care oricine o poate simti. Ai fost si tu cumva in preajma unui astfel de cuplu? Daca da, cu siguranta stii despre ce vorbim. Acei oameni care au o conexiune speciala, unica, nu au nevoie de validari, iar ochii lor arata multumirea…Stim, cuplurile fericite par a fi mai rare in ziua de astazi.

De ce se petrece asta? Pentru ca am devenit prea obsedati de retelele de socializare si prea putin implicati in realitate. Suna cunoscut? Probabil ca da…Sigur ai remarcat cupluri care se ignora atunci cand sunt impreuna si prefera telefonul. Sa fie oare normal? Doar daca este ceva echilibrat. Altfel cu siguranta este o problema acolo.

Specialistii in psihologie remarca si ca cuplurile fericite nu simt nevoia sa-si expuna relatia atat de des…Pentru ca nu au motive sa o faca. Atunci cand esti multumit de ceea ce ai in viata ta, nu prea te mai intereseaza ce zic altii.

Cuplurile fericite – ce arata de fapt, postarile foarte dese pe retelele de socializare?

Vor sa se convinga ca sunt fericiti. Iar daca ai o suta de like-uri si comentarii la poze…Parca incepi si tu sa crezi ca intr-adevar, asa este. Suna cunoscut? Sigur si tu cunosti oameni care posteaza de fiecare data cand ies in oras sau merg in vacanta. Astfel incat sa vada toti ce minunat se simt. Atat timp cat nu este ceva ostentativ, nu este nimic ciudat. Dar atunci cand mai mult te intereseaza pozele de pe Facebook, incepe sa fie o problema.

Sunt nesigure. Da, aceste cupluri nu sunt sigure de relatia lor, asa ca au nevoie de validare constanta. Tocmai de aceea se intrerup deseori din ceea ce fac, pentru a primi aprobarea pe care o cauta in exterior. Oricat de ciudat ar parea, aceste lucruri se intampla frecvent si nici nu ne dam seama de multe ori.

Cuplurile fericite – ce nu stiai

Un studiu american care a analizat comportamentul a 100 de cupluri a ajuns la concluzia banuita. Adica persoanele care vor sa posteze foarte des poze cu partenerul de viata sunt nesigure de relatia lor, in realitate. In loc sa remarce ce lipseste, multi se refugiaza in aceste retele de socializare…

Stima de sine creste. In special atunci cand primeste laude, iar acest aspect este binecunoscut. Fie ca vorbim despre relatii, realizari, vacante, etc. Parca ne simtim mai bine cand primim confirmari peste confirmari. Asa ca aceste persoane incep sa fie dependente de „public”. De multe ori, primul lucru pe care-l fac este sa posteze pe retelele de socializare orice succes sau realizare.

Cuplurile fericite versus cele nesigure

Daca simti ca este mai important sa faci un selfie decat sa petreci timp cu partenerul, s-ar putea sa fie o problema. Asa ca fii atenta la ce te atrage si care este comportamentul tau vizazi de relatia de iubire. De multe ori cei care nu posteaza nimic sunt considerati ciudati sau iesiti din comun. Nimic mai departe de adevar. In urma cu 10 ani nimeni nu posta nimic, iar lauda era considerata de prost-gust.

Asa de mult sa se fi schimbat lucrurile? Sau de fapt oamenii au devenit mult prea egocentristi si obsedati de propria persoana? Nu uita sa te bucuri de momentul prezent si ceea ce iti ofera. S-ar putea sa te incante mult mai mult decat like-urile si comentariile de pe retelele media.

Ce zici, esti gata sa nu postezi nimic timp de o luna si sa te bucuri de viata reala?

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *