De ce dietele de slabit nu functioneaza intotdeauna

De ce dietele de slabit nu functioneaza intotdeauna? Pentru ca de multe ori ne supunem unor presiuni inutile in acea perioada. Evident ca regimurile de slabire isi au rostul. In special cand sunt prescrise de un nutritionist si includ toate alimentele necesare organismului.

Dar atunci cand exagerezi, mananci extrem de putin si nu faci altceva decat sa te gandesti la kilograme…s-ar putea sa ai o problema. Kilogramele in plus sunt neplacute, iar o buna parte a oamenilor isi fac griji din acest motiv. Nu stiu ce sa manance sau cum sa scape de poftele care par sa ii domine.

De ce dietele de slabit nu functioneaza intotdeauna? Pentru ca nu urmam diete sanatoase, menite sa aiba grija de organismul nostru. Asteptam rezultate miraculoase in timp ce mancam tot felul de alimente pentru „diete”. Secretul consta in alegerea mancarurilor simple si sanatoase. Asa ca mai departe vom aborda acest subiect atat de disputat.

De ce dietele de slabit nu functioneaza intotdeauna? Pentru ca incalci „regulile”

Mananci tot felul de produse pentru dieta. Tine minte ca toate acele batoane, gustarele si dulciuri pentru regim nu sunt neaparat bune. Unele contin grasimi si zahar, asa ca nu sunt indicate. Chiar daca numarul caloric este unul scazut, faptul ca in compozitie sunt ingrediente nerecomandate nu face altceva decat sa tranforme gustarea in ceva nociv. Atunci cand tinem o dieta ar trebui sa consumam mancaruri naturale, cruditati, fructe, legume si seminte in starea lor naturala.

Tine minte ca doar in acest mod vei avea parte de succesul mult asteptat. Este adevarat ca exista si gustari sanatoase, gata de cumparat. Dar iti recomandam sa faci o mica cercetare inainte de a le include in dieta ta de slabire. Nu toate sunt tocmai eficiente.

Ce gustari sa eviti? Afla “misterul”

Ne referim aici la chipsuri sarate, alune prajite, covrigei, o felie de pizza, paine cu unt, dulciuri, produse de patiserie, s.a.m.d. Ai inteles despre ce este vorba, asa ca nu este cazul sa insistam. Este necesar sa eviti aceste gustari, pentru ca pot avea sute de calorii. Pe care cu siguranta nu le vrei pe post de gustare. Un aperitiv nu ar trebui sa depaseasca 150 de calorii, altfel aproape ca devine o masa in toata regula…mai multe despre gustarile nepermise >>>

De ce dietele de slabit nu functioneaza intotdeauna? Pentru ca nu faci sport

Stim ca multe dintre voi nu vor sa auda acest lucru, dar este cat se poate de adevarat. Atunci cand nu faci exercitii fizice de tonifiere sau cardio, nu reusesti sa ajungi la trupul mult visat. Nici nu este de mirare, orice nutritionist iti va spune ca o dieta are 2 componente: nutritie si activitati sportive. Altfel nu ai cum sa reusesti.

Asa ca incepe sa mergi mai des pe jos. Fa exercitii fizice macar de 3 ori pe saptamana, cate 20-30 minute. Nu este nici pe departe atat de greu precum pare. Este mai mult o chestiune de obisnuinta. In scurt timp te vei obisnui atat de bine cu aceasta rutina incat nu ti se va mai parea greu deloc. Apropo, cauta programe de fitness sau exercitii de tonifiere pe internet, vei gasi o gramada de programe interesante. Nu iti face probleme daca nu poti merge la sala, poti face la fel de bine si acasa, daca te straduiesti putin.

De asemenea, iesi mai mult la aer si la soare. Se pare ca deficitul de vitamina D favorizeaza obezitatea si kilogramele in plus. Asa ca nu neglija acest aspect si mergi mai des in natura, la munte, in parc, etc. De asemenea, iti va da o stare de bine, iar procesul de slabire va continua de la sine.

De ce dietele de slabit nu functioneaza intotdeauna? Pentru ca te gandesti numai la asta!

Atunci cand dieta se transforma intr-o obsesie, s-ar putea sa nu fi pe drumul cel bun. Sunt multi oameni care incep regimul, se gandesc numai la asta, se ingrijoreaza si tot procesul devine un stres continuu. Si ce crezi ca se intampla? Se satura de aceasta stare si intra in primul fast-food intalnit. Iar dieta ia sfarsit rapid…Sigur stii multe persoane care se comporta in acest mod atunci cand tin un regim.

Secretul este sa te bucuri de acest proces si sa ai rabdare. Disciplina este de baza, alege un regim alimentar sanatos, fa miscare si nu grabi lucrurile. S-ar putea sa fie saptamani in care nu slabesti, nu este nicio tragedie. Dupa aceea s-ar putea sa dai jos mai multe kilograme decat te asteptai.

Nu consuma energia in discutii interminabile despre nutritie si nu fi absurda. Poti bea un pahar de vin o data pe saptamana si te poti bucura si de o mancare savuroasa. Doar ca nu uita sa reduci portiile, sa mananci incet si sa uiti de vinovatie.

Daca vei transforma dieta intr-un mod de viata, acele kilograme nedorite vor fi eliminate mai repede decat credeai, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *