Alimente pentru diabetici – au efect vindecator

Alimentele pentru diabetici pe care urmeaza sa ti le prezentam astazi au nenumarate proprietati. Practic, nu doar ca sunt mancaruri sanatoase si eficiente, dar incurajeaza si vindecarea holistica.

In acest fel, cei care sufera din pricina diabetului pot sa-si imbunatateasca starea datorita acestor alegeri culinare. Aceste alimente pentru diabetici vor tine in frau zaharul din sange, totodata sustinand o stare de sanatate echilibrata. Diabeticii ar trebui sa aiba mese regulate, de 3 ori pe zi, la aceleasi ore si sa nu neglijeze indicatiile medicului.

Exista medici care sustin ca diabetul de tip zaharat poate fi controlat doar prin alimentatie. Ca sa iti faci o idee despre cat de importanta este hrana pe care o consumam zilnic.

Alimente pentru diabetici. Ce sa alegi, ce sa nu alegi?

Sa incepem cu nucile. Pot fi incluse aici si nucile braziliene, caju sau migdale, toate avand proprietati remarcabile. Nu uita ca acestea sustin o stare de satietate, asa ca nu vei mai simti nevoia sa mananci prea des. Previn inclusiv bolile cardiace si din fericire NU contin zahar. Evident, este recomandat sa le consumi in stare cruda, fara alte adaosuri. O mana de nuci pe zi va avea grija de sistemul tau imunitar, iar tu vei consuma grasimi nesaturate calitative.

Lamai. Poate ca nu stiai, dar lamaile au rolul de a sustine scaderea glicemiei, asa ca trebuie sa fie pe lista diabeticilor. Studiile in domeniu au aratat ca sucul de lamaie poate incetini digestia, reducand numarul de carbohidrati care se transforma in zahar, observa lataifas.ro. Se pare ca este bine sa se consume suc de lamaie chiar in timpul meselor, inclusiv sub forma de limonada cu zaharina. Va preveni cresterea glicemiei, asa ca diabeticii se vor simti mai linistiti, atunci cand vine vorba despre dieta.

Varza de Bruxelles, dar si cea obisnuita au efecte pozitive asupra glicemiei, asa ca ar trebui consumata de 2 ori pe saptamana. Poti sa gatesti varza de Bruxelles la aburi, chiar si rumenita la cuptor. Evident ca se poate consuma si sub forma de suc, daca poti tolera aceasta varianta super sanatoasa.

Se poate face o cura cu un astfel de suc, pentru o saptamana. Se va bea un pahar de suc de varza o data pe zi, inainte de masa.

Varza si beneficiile sale asupra sanatatii:

– vindeca ulcerul. Cine se confrunta cu aceasta boala teribila a stomacului, stie ca durerile sunt mari si trebuie sa scape de ele rapid. Iata un suc care te va ajuta sa te vindeci: o varza, 6 teline, 2 mere verzi, jumate de lamaie. Adauga si putin ghimbir, acesta vand la randul sau un rol important in vindecare

– detoxifica stomacul si colonul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca stomacul si colonul sunt intens purificate in urma consumului de varza. Ajuta la eliminarea inflamatiilor si reduce diareea…mai multe efecte aici >>>

Alimente pentru diabetici – mere si ceapa?

Ei bine, incepem cu merele. Da, sunt recomandate, iar faptul ca au in compozitie doar 20 de grame carbohidrati le fac mai potrivite decat un desert. Este indicat sa renunti la dulciurile traditionale si sa consumi fructe de sezon. Bineinteles, nu vei exagera cu portiile, dar poti fi sigura ca este mult mai sanatos decat sa mananci gogosi sau eclere…Apropo, nu uita sa incerci deserturile vegane, fara zahar. O varianta sanatoasa si benefica oricarui om, indiferent daca are sau nu diabet. Evident, nu ingrasa la fel de mult precum deserturile traditionale.

Suc de ceapa. Sau ceapa ca atare, consumata in stare cruda. De asemenea sustine scaderea glicemiei si este indicata celor care sufera de diabet. Stim ca mirosul nu este tocmai unul placut, dar incearca sa o consumi macar in salate. Previne cresterea nivelului de zahar si este chiar gustoasa. Alege ceapa verde, in special in sezonul cald.

Morcovi. Sunt dulci, gustosi si recomandati in aceasta situatie. La randul lor sustin scaderea glicemiei, iar cercetatorii observa ca betacarotenul continut ar putea preveni diabetul de tip 2. Este bine sa consumi 2 morcovi pe zi sau sa optezi pentru un suc de morcovi. Regleaza glucoza si insulina din sange, asa ca fac parte din categoria „must-have”.

Capsunele, afinele, fragii, perele, soia, telina sunt alte cateva alimente care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia unui diabetic. Din fericire, totul poate fi tinut sub control, daca avem grija la ceea ce mancam!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *