Varza, un aliment minune. De ce sa o incluzi in dieta ta

Ca varza este unul dintre acele alimente care te poate ajuta in nenumarate situatii este un fapt binecunoscut. Stiai ca poate fi de folos in curele de slabire, supa de varza fiind faimoasa in acest sens. Fiind saraca in calorii, varza ne ofera acei nutrienti necesari, dar fara sa ne ingrase.

Tocmai de aceea ar fi o idee foarte buna sa o consumi cat mai des. Ai nevoie de mai multe motive, in acest sens? Atunci continua sa citesti. Varza este un excelent anti-inflamator avand efecte benefice asupra colonului si a oaselor. A fost demonstrat stiintific ca cine consuma varza cruda poate scapa mai usor de ulcer si alte afectiuni similare.

Asa se face ca aceasta leguma este cunoscuta de mii de ani pentru proprietatile sale curative.

Varza si beneficiile sale asupra sanatatii:

– vindeca ulcerul. Cine se confrunta cu aceasta boala teribila a stomacului, stie ca durerile sunt mari si trebuie sa scape de ele rapid. Iata un suc care te va ajuta sa te vindeci: o varza, 6 teline, 2 mere verzi, jumate de lamaie. Adauga si putin ghimbir, acesta vand la randul sau un rol important in vindecare

– detoxifica stomacul si colonul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca stomacul si colonul sunt intens purificate in urma consumului de varza. Ajuta la eliminarea inflamatiilor si reduce diareea. Pentru a scapa de aceste probleme, bea cateva pahare de suc de varza zilnic

– vindeca anemia. Te-ai confruntat cu lipsa de fier din organism? Cel putin un pahar de suc de varza pe zi, si in acest caz. Datorita clorofilei, sangele va fi imbunatatit, in cazul anemicilor

– te ajuta sa slabesti. Are efect diuretic si detoxifiant, asa ca te va ajuta sa slabesti considerabil, daca o vei consuma cu regularitate

– purificarea ficatului. Daca vrei sa purifici acest organ atat de important, recurge la acest aliment. Ajuta chiar in cazul mahmurelii, un pahar de astdel de suc poate face minuni. Te va scapa de senzatiile de deshidratare sau dureri de cap, cauzate de un ficat „intoxicat”

– vindeca rani. Poate fi folosita si pentru uz extern, asa ca nu te sfii sa te bucuri de beneficiile sale. Este indicat sa pui frunze de varza cruda pe basici, rani sau diverse zone cu dureri. Lasa-le sa actioneze cateva ore.

Cum sa consumi varza

Iti reamintim ca cel mai bun mod de a consuma varza este sa o transformi in suc. In acest fel, vei avea parte de toti acei nutrienti si vitamine necesare. Desigur, este bine si sa o mananci direct sau usor oparita.

Nu uita ca consumul varzei previne chiar si cancerul si unde mai pui ca exista atatea retete delicioase care includ acest aliment.

 

 

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *