Cum sa scapi de obiceiurile rele?

Cred ca multi am realizat in aceste saptamani ca pierdem vremea uneori… Asa ca poate te intrebai cum sa scapi de obiceiurile rele. In special in aceste zile, in care statul in casa parca ne face mai lenesi…Un paradox, daca stam sa ne gandim. Inainte ne plangeam ca nu avem timp liber. Iar cand beneficiem, nu avem niciun chef sa fim productivi.

Dar nu iti face griji, poate ca este momentul sa afli cum sa scapi de obiceiurile rele. Iar noi suntem aici pentru a te ajuta sa ai o viata mai disciplinata ca oricand. Desigur ca este posibil, dar va fi nevoie de un efort consistent din partea ta.

Nimic nu se va schimba de la o zi la alta, iar daca nu ai putina rabdare, totul va fi in van. Depune efort, pastreaza calmul si da-ti voie sa fii un om cu obiceiuri productive si eficiente.

Cum sa scapi de obiceiurile rele. In fiecare zi, permiteti sa fii in disconfort

Nu stii exact care sunt obiceiurile tale rele? Ia  o foaie de hartie si asterne acele activitati pe care le faci si care nu te flateaza. Ba chiar din contra. Te fac sa pierzi vremea si nu te lasa sa incepi o activitate noua si productiva.

Cum altfel ai putea invinge zone de confort, daca nu asa? Zilnic, permite sa faci ceva care te va scoate din rutina normala. Poti face 15 minute de sport, sa citesti 10 pagini, sa iti faci un masaj sau sa te gatesti ceva in casa. Nu conteaza despre ce este vorba.

Cu siguranta ai inteles ideea, iar de acum incolo poate ca vei aplica ceea ce ai invatat chiar acum. Crede-ne pe cuvant, daca vei face ceva „neplacut” pentru 60 de zile consecutive sau chiar mai putin, ai reusit. Inseamna ca ti-ai creat un nou obicei mai bun si mai sanatos, care te va ajuta in viitor.

Apropo, atunci cand iti scrii obiceiurile ai grija sa o faci intr-un mod cat mai detaliat. Atunci poti sa fii sigura ca le constientizezi mult mai bine.

Evident, ar fi util sa alegi exact opusul obiceiului tau curent, pentru a sti ca actionezi corect. Nu faci miscare deloc? Incepe prin a cauta un tutorial de pilates sau yoga si acorda-ti 15 minute pentru miscare.

Cum sa scapi de obiceiurile rele – foloseste legea atractiei

Gandeste-te si simte ca deja te-ai schimbat. Foloseste vizualizarea ca parte a procesului. Adica in fiecare zi imagineaza-ti ca ti-ai schimbat in bine obiceiurile rele. Vizualizeaza cum mananci corect, faci sport, consumi mai putin alcool, nu mai fumezi, nu mai injuri, esti mereu aranjata s.a.m.d.

Legea atractiei – cum sa atragi in viata ta ceea ce iti doresti:

1. Stabileste ceea ce vrei cu adevarat. Trebuie sa stii ceea ce iti doresti cel mai mult si sa crezi ca este posibil pentru tine, acel lucru. Nu conteaza ceea ce iti doresti. Conform legii, este la fel de usor sa atragi cafeaua favorita sau casa visurilor tale. Trebuie sa consideri ca meriti si sa stabilesti prioritatile.

Expertii in legea atractiei ne sfatuiesc sa ne facem chiar scenarii, scrise de mana noastra…citeste totul despre legea atractiei aici >>>

Nu uita sa faci ceva pentru a te schimba. Nu este suficient doar sa te gandesti la asta. De exemplu, daca vrei sa te aranjezi mai mult, dar ti-e lene sau greu sa o faci, incepe prin a te trezi putin mai devreme dimineata. Chiar si 10 minute sunt importante si te pot ajuta. Machiaza-te putin, foloseste un rimel si o crema de fata si simte-te mai bine in pielea ta. Si nu trebuie decat sa te trezesti cu 10 minute mai repede. Chiar ti se pare atat de greu?

Cum sa scapi de obiceiurile rele. Invata sa fii mai organizata

Unul dintre cele mai importante lucruri. Planifica ziua inca de dimineata, scrie programul tau pe o hartie sau in calculator si urmeaza-l. In acest fel te vei concentra mai mult pe activitatea depusa si mai putin pe acele obiceiuri care iti mananca timpul. Si, in parte, nu te lasa sa faci acele lucruri la care visezi.

Poate parea amuzant la prima vedere, dar un carnetel in care sa iti notezi cele mai importante lucruri ale zilei, este o idee minunata. In acest mod, vei fi mai determinata sa urmezi ceea ce ti-ai scris si vei deveni mai disciplinata. Pune carnetelul si un pix in geanta si nu te sfii sa adaugi si alte lucruri pe care ai vrea sa le faci in ziua respectiva.

Disciplina poate fi dobandita prin ambitie, un strop de dorinta si determinare. Nu este nici pe departe ceva atat de complicat. Asa ca realizeaza lista ta cu obiceiuri utile si intelepte, succes!

4.5/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *