Matreata si caderea parului – sunt legate?!

Poate ca nu stiai, dar intre matreata si caderea parului pare sa fie o legatura. Poate ca indirecta, dar exista consecinte. Asa ca este important de inteles acest fenomen.

Este bine de stiut ca matreata netratata la timpul ei poate face probleme mari. In sensul ca scalpul va fi puternic afectat. Da, matreata si caderea parului pot “conlucra”, asa ca este bine sa rezolvi prima afectiune.

Dupa ce ca matreata iti poate da mari batai de cap, din cauza mancarimilor si a aspectului inestetic, acum si aceasta problema…

Asa ca haide sa intelegem mai bine de ce aceste doua fenomene sunt legate intre ele.

Matreata si caderea parului – ce trebuie sa stii?

In primul rand, haide sa intelegem mai bine ce inseamna matreata, efectiv. Afecteaza mai bine de 50% dintre oameni, iar scalpul incepe sa se descuameze, ceea ce inseamna ca vei avea parul plin de mici „fulgi” albi. Nu tocmai placut…S-ar putea sa inceapa sa te manance pielea, iar aceasta va fi foarte uscata.

Unii au mancarimi atat de puternice, incat scalpul incepe sa devina rosiatic sau inflamat. Nu este contagios, dar poate fi usor penibil. In special ca parul poate incepe sa fie gras si cu un aspect neplacut, ca si cum ar fi murdar.

Ce cauzeaza matreata?

Dermatitele, ciupercile si chiar eczemele care apar la nivelul scalpului pot conduce la aceeasi concluzie. Chiar si o reactie negativa a organismului la un spray sau produs cosmetic.

De asemenea, stresul si chiar expunerea la frig pot conduce la declansarea matretii. De multe ori, ciuperca in cauza poate duce la o matreata foarte agresiva. Se poate remarca o cadere a parului si chiar subtierea firului de par. Parul incepe sa creasca mai greu, pot aparea zone fara par si chiar chelie…Toate pot fi potentate de matreata!

Matreata si caderea parului – o cauza indirecta

Caderea parului se poate declansa ca urmare a unui scalp inflamat si afectat de matreata. In special atunci cand firul parului incepe sa se subtieze. Mancarimile constante si scalpul afectat duce la caderea parului, asa ca da, matreata este o cauza indirecta, dar foarte importanta.

Sampoanele si tratamentele anti-matreata fac, de multe ori, mai mult rau. Parul incepe sa se usuce excesiv si poate avea un aspect foarte neplacut. Te vei pieptana tot mai greu, parul devine casant si se rupe si mai usor. Asa ca atentie la aceste tratamente chimice, incearca-le mai degraba pe cele naturiste.

Matreata si caderea parului – vindeca problema in mod natural

Suc de ceapa  – acesta este un antifungic incredibil si poate trata cu usurinta problema matretii. Este foarte bun si impotriva caderii parului. Pune masti cu acest suc si asteapta pret de 25 minute sa actioneze. Stim ca mirosul este neplacut, dar vei rezolva o problema importanta.

Pasta de usturoi aplicata la radacina est alt remediu foarte bun, dar…mirositor! Aceasta pasta poate fi obtinuta prin amestecarea sa in blender, cu putina apa. Se va obtine o pasta omogena si se va aplica la fel ca si sucul de ceapa.

Uleiul de lemongrass este iarasi foarte eficient, asa ca achizitioneaza-l de la plafar.

Tine minte ca matreata si caderea parului sunt un efect frecvent al stresului. Asa ca ai grija de tine, nu sta intr-un mediu toxic si bucura-te mai mult de viata!

4.75/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *