Cum te pregatesti pentru o dieta? Iata ce poti face

Si tu te intrebai cum sa te pregatesti pentru o dieta? Atunci ai ajuns in locul potrivit, pentru ca astazi te vom ajuta sa faci acest pas. Pentru ca este mai complicat decat pare. Iar tu stii deja acest lucru, mai mult ca sigur.

O parte foarte importanta atunci cand tii regim de slabire este tocmai starea de spirit. Ar fi indicat sa ai atitudinea corecta si sa fii pregatita pentru o astfel de situatie.

Dar nu iti face griji, astazi ve invata cum te pregatesti pentru o dieta, cu pasi mici, dar importanti. Poti incepe prin a manca mai putin la cina. Sau poti servi fructe la gustari, in loc de chips-uri sau covrigei. Nu este atat de complicat, nu-i asa?

Cum te pregatesti pentru o dieta. Invata sa alegi sanatos!

Citeste. Sau mai bine zis, informeaza-te despre beneficiile nenumarate ale mancatului sanatos. Nu degeaba se zice ca „suntem ceea ce mancam”. Asa ca este momentul sa intelegi mai bine ce impact urias are alimentatia asupra ta. De asemenea, o silueta zvelta este de obicei mai sanatoasa si puternica. Organele principale vor functiona mai bine atunci cand scapi de excesul de kilograme. Plus ca iti va fi mai usor sa te misti si nu vei mai fi atat de obosita.

Evident ca vei arata mult mai bine si nu va mai trebui sa te ascunzi in spatele hainelor largi. Asa ca citeste tot ce poti despre nutritia sanatoasa, importanta de a manca cruditati, fructe, legume, seminte, etc.

Trucuri ca sa mananci sanatos – nu te lasa usor

– pune piciorul in prag. Cel putin atunci cand vorbim despre decizia de a manca mai sanatos. Nu ceda imediat ce apare o pofta. Poti renunta la acea prajitura sau portie de cartofi prajiti de la fast-food. Iar cand ajungi acasa prepara ceva sanatos, dar gustos, pentru a te recompensa. De exemplu, paste integrale cu legume si somon.

O supa crema de legume sau o salata greceasca, cu branza feta este alta idee excelenta. Intelegi acum ce inseamna gustos, dar totodata hranitor. O limonada sau un mar sunt alte metode prin care poti “amana” poftele, daca nu vrei sa mananci…mai multe secrete pentru a manca sanatos aici >>>

Cum te pregatesti pentru o dieta – fii mai optimista

Nu te lasa descurajata. Pentru ca este foarte usor sa o faci. Inainte de dieta propriu-zisa, incepe cu ceva simplu. De exemplu, bea 2 pahare de apa plata pe stomacul gol. Va fi nevoie sa mergi de cateva ori la toaleta, dar…vei elimina toxinele. Doar acest lucru simplu te va ajuta sa dai jos 1-2-3 kilograme.

Daca bei 2 litri de apa pe zi si un pahar inainte de masa principala, va fi si mai bine. O schimbare atat de mica, dar care te va ajuta enorm.

Alege un smoothie sau suc natural. Tot de dimineata, pe stomacul gol. Trezeste-te cu 10 minute mai repede si fa-ti un smoothie de banane, fructe de padure si cateva frunze de patrunjel. In alta dimineata poti bea un fresh de portocale sau grapefruit. Un lucru foarte simplu, daca stai sa te gandesti. Iar daca nu erai obisnuita sa mananci de dimineata, este o idee si mai buna.

In acest fel vei avea energie, fibre si vitamine, iar toxinele vor fi eliminate mai usor. Odata ce vei vedea aceste schimbari iti va fi mult mai usor sa te apuci de dieta propriu-zisa.

Nu mai manca seara. Sau ia o cina lejera. De exemplu, opteaza pentru o salata bulgareasca sau una cu ton. Si nu mai consuma altceva dupa ora 19. Nu este chiar atat de greu. Chiar si cand iesi in oras poti opta pentru o salata si un pahar de vin rosu la final. Este mult mai bine decat sa mananci o friptura seara tarziu si sa bei bere…

Cum te pregatesti pentru o dieta – opteaza pentru gustari sanatoase

Spune adio saratelelor, covrigeilor si alunelor sarate si prajire. Ureaza-le bun venit fructelor de padure, merelor, morcovilor, telinei, semintelor si migdalelor crude.

Intelegi ideea, este foarte important ca, intre mese, sa nu mananci aiurea. Adica, ai voie 2 gustari pe zi si cam toate dietele le cuprind. Dar atentie, nu vei manca prea mult la gustare. Adica ai voie o mana de migdale sau de fructe de padure, un morcov, un iaurt slab, un mar, o felie de ananas s.am.d

Invata-te deja sa mananci sanatos chiar inainte sa tii regim si atunci vei avea mai multa determinare. Sa te autoeduci poate fi mai greu decat crezi. Asa ca nu te desconsidera atunci cand vezi ca ai gresit sau ai mancat mai mult.

Poti reincepe a doua zi. Ca sa facem o recapitulare, inainte de regim poti sa:

– incepi sa bei multe lichide, in special apa pe stomacul gol

– incepe ziua cu un suc sau smoothie natural

– renunta la rontaieli

– alege gustarile sanatoase

– renunta la mesele copioase de seara

De asemenea, incearca sa nu mai mananci desert atat de des si incepe deja sa faci miscare. Nu neglija sportul, pentru ca altfel trupul tau nu va arata la fel de bine, garantat. Mergi pe jos si bucura-te de plimbari lungi si placute, alaturi de prieteni. Poti incepe si cu niste alergari usoare. Incetul cu incetul, vei reusi si vei dori sa incepi dieta cat mai repede!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *