Dieta unui yoghin. Pentru un spirit si fizic de exceptie!

Daca si tu vrei sa ai grija de tine din toate punctele de vedere, s-ar putea sa ti se potriveasca dieta unui yoghin. Nu de alta, dar cuprinde multe alimente minunate. Care te vor ajuta sa te ingrijesti pe toate planurile: fizic, psihic si spiritual.

Evident ca dieta unui yoghin va avea anumite restrictii. Dar cand iti vei da seama ca in acest mod vei fi in forma sub toate aspectele, cu siguranta te vei bucura. Acele exercitii fizice nu fac altceva decat sa ne ajute sa avem un mental mai puternic.

De asemenea, vom avea si un trup de invidiat, odata ce avem grija sa mancam sanatos. Dar despre toate acestea, vom discuta in cele ce urmeaza.

Dieta unui yoghin – ce trebuie sa intelegi?

Ca, inainte de toate, te gandesti la alimentatie, pe termen lung. Nu vei fi doar una dintre acele persoane care ar face orice sa-si satisfaca poftele de moment. Desigur ca pot exista exceptii, din cand in cand. Dar cel mai bine ar fi sa intelegi cat de important este sa mananci sanatos si curat.

Pentru inceput, incearca sa vezi cat de bine rezonezi cu yoga. Inscrie-te la un curs de yoga online sau gaseste tu cateva tutoriale interesante. In acest fel iti vei da seama daca ti se potriveste. De asemenea, familiarizeaza-te cu meditatia, in special daca esti o fire agitata. S-ar putea sa te ajute mai mult decat crezi.

Mai ales daca vei face si cateva exercitii yoga inainte. Exercitiile yoga cu ajutorul carora poti sa te mentii in forma:

1. Postura copacului. Sunt o gramada de variatiuni a acestei asane, dar varianta pe care ti-o vom prezenta este printre cele mai simple. Vei sta in picioare, cu talpile usor departate, dupa care vei flexa piciorul drept si il vei sprijini, cu talpa, la nivelul genunchiului stang. Dupa ce reusesti sa te stabilizezi, ridica usor palmele deasupra capului si uneste-le, ca in imaginea de mai jos. Daca nu poti ridica piciorul asa sus, nu este nicio problema, fixeaza-l acolo unde consideri ca este oportun…mai multe exercitii yoga si explicatii aici >>>

Dieta unui yoghin – ce NU ar trebui sa consumi?

Evident ca, in mare parte, va fi vorba despre restrictiile obisnuite. Adica, daca vrei sa urmezi dieta unui yoghin nu vei consuma prea des:

– carne

– oua

– lapte

– alcool

– tutun

– dulciuri (zahar alb)

Important este sa nu exagerezi cu cele enumerate. Nu trebuie sa devii vegetariana de maine, dar nici sa faci abuz de mancarurile cu ingrediente de origine animala. Incearca ca, macar de 2-3 ori pe saptamana sa mananci vegan sau de post. Vei avea parte de o sanatate mai puternica. De asemenea, creierul si inima vor fi „incantate”, alimentatia vegetariana fiind perfecta pentru aceste organe.

Nu uita sa mananci zilnic fructe, legume, seminte, nuci, ulei de masline, cereale integrale, orez brun, broccoli, sparanghel. De asemenea lintea, nautul, fasolea, varza, muraturile si cartofii dulci ar trebui sa fie integrate in viata ta.

Nu uita ca alimentatia bazata pe carne si lactate imbatraneste trupul si psihicul. Nu ai cum sa ai parte de vitalitate si energie daca nu consumi, cu precadere, alimente vegetale.

Dieta unui yoghin – ce este indicat sa mananci?

Ar trebui sa mananci deseori:

– orezuri, cele asezonate cu legume si poate putin peste la cuptor

– paste integrale cu ciuperci

– tofu

– ulei de masline

– condimente ( turmeric, scortisoara, anason, ghimbir, menta, cimbru, busuioc)

– fructe si legume proaspete

– muuulte mancaruri de legume

Retete indiene delicioase si simple

1. Orez indian cu cardamom si lamaie

Ingrediente:

-2 cani orez alb ( de preferat Basmati)

– cateva linguri ulei

– 1 lingurita de seminte de mustar

– cateva seminte de cardamom

– un ardei iuti ( sau 2, dupa preferinte) curatati si fara seminte…vei gasi mai multe retete indiene aici >>>

Un yoghin nu se grabeste cand mananca, nu combina multe alimente la aceeasi masa si nu isi pune portii uriase, de care nu are nevoie pentru a se satura. De asemenea, mananca cu grija, cumpatat, se bucura de proces si tocmai de aceea nu prea se ingrasa.

Evident ca si starea de spirit va fi mult mai buna, te vei bucura de viata, vei deborda energie si fericire. Pe scurt, vei alinia fizicul, psihicul si spiritul. Incepe si tu de astazi si creeaza-ti propriul destin!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *