Te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora? Iata ce inseamna

Si tie ti se intampla sa te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora si sa nu intelegi ce se intampla? Ei bine, afla ca nu esti singura. Iar acest fenomen tinde sa fie destul de obisnuit. Unii se trezesc la ora 1, altii la 3, unii nici nu apuca bine sa adoarma ca la ora 12 dimineata iar sunt treji. Ce inseamna, mai exact? De ce te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora?

Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza si iti vom spune ce spune un important tratat chinezesc, despre aceste fenomene. Evident ca nu sunt intamplatoare si iti pot dezvalui multe despre sanatatea ta.

Asa ca haide sa vedem despre ce este vorba si cum ai putea remedia aceasta chestiune care poate deveni foarte enervanta.

Te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora? Despre ce este vorba

Evident ca vom tine cont si de ora la care te trezesti. Pentru ca fiecare moment al noptii poate dezvalui lucruri diferite. Asa ca este timpul sa afli mai multe si sa intelegi ce semnifica ora la care tu te trezesti.

Asadar, astazi urmeaza sa te lamurim, iar expertii care au scris „Chinese Medicine Body Clock” au dat anumite explicatii pertinente. In fiecare parte a zilei, energia isi schimba cursul si traverseaza meridiane diferite ale organismului, precizeaza chinezii.

Aceste meridiane sunt ca niste canale de transmitere a energiei spre diferite organe. Doar in acest fel putem fi sanatosi, iar daca energia stagneaza si nu este transmisa corect, incep sa apara si problemele de somn. Sau agitatie, in special in cazul celor care se trezesc in toiul noptii.

Ce inseamna daca:

Nu poti dormi intre orele 21-23. Evident ca in acest interval orar multi oameni nu dorm, vei spune. Da, este adevarat, nu oricine poate adormi devreme. Conform chinezilor, oamenii care nu pot dormi intre aceste ore, de obicei mananca tarziu si nu aleg tocmai alimente usor de digerat. Asa ca sistemul digestiv lucreaza, la fel si mintea. Te vei gandi la ce a fost peste zi sau vei incepe sa planuiesti ziua de maine.

De asemenea, cei care se simt tradati sau dezamagiti de cei apropiati, au tendinta de a nu se putea odihni in acest interval orar. Din pacate, sistemul endocrin se regeneaza extraordinar de bine in acest interval. Iar acesta are un rol atat de important in metabolism. Asa ca incearca sa ai obiceiuri mai sanatoase seara. Si sa nu lasi mintea sa te controleze.

Te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora – ce inseamna?

Te trezesti sau nu poti dormi bine in intervalul 23-1 dimineata. Chinezii spun ca, oamenii care nu pot dormi in aceste ore au multe resentimente. Acestea declanseaza probleme la nivelul vezicii biliare, explica specialistii.

Poate ca ai mai auzit ca in medicina traditionala chineza se tine cont si de starea ta interioara. Sentimentele si emotiile negative pot afecta anumite organe si functii ale corpului.

Desigur ca cei care au probleme cu bila ar face bine sa nu mai consume grasimi saturate, iar fumatul si cafeaua nu ar trebui sa fie pe lista lor. In acest fel se vor simti mai bine si vor avea un somn usor.

Te trezesti sau nu poti dormi bine in intervalul 1-3 dimineata. Ficatul este problema, in acest caz. Ficatul este afectat de starile de furie si durere, asa ca atentie la aceste aspecte! In timpul noptii, ficatul cauta sa se detoxifice si sa se elibereze de toxine, eliberand enzime noi pentru a purifica sangele.

Este important sa ai grija la dieta si sa mananci alimente sanatoase, in timpul zilei. De asemenea, nu lasa anxietatea si furia sa te cuprinda. Altfel vei avea de suferit in timpul noptii…Ficatul are multe functii complexe, avand grija inclusiv de digestie si metabolism.

Te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora – intervalul 3-5 dimineata

Te trezesti sau nu poti dormi bine in intervalul 3-5 dimineata. De obicei plamanii sunt cei afectati, in acesta situatie. De asemenea, s-ar putea sa experimentezi si pierderea apetitului, s-ar putea sa iti fie mereu frig, sa devii sensibila la sunete. Este important sa dormi in acest interval, deorece este momentul in care organele se regenereaza. Incearca sa faci exercitii de respiratie, atunci cand te trezesti in acest interval. Te vor ajuta sa iti calmezi mintea si trupul.

Alunga tristetea si emotiile negative, pentru ca plamanii sa se regenereze de la sine.

Te trezesti sau nu poti dormi bine in intervalul 5-7 dimineata. Este vorba despre intestine in aceasta situatie, asa ca s-ar putea sa experimentezi oarece probleme la nivelul sistemului digestiv. Cei care se simt nefericiti si poarta o povoara au de obicei astfel de probleme. Ar fi cazul sa incepi sa iti controlezi mai bine emotiile, pentru a reusi sa te linistesti.

Un curs de yoga, meditatie, medicina naturista sau chiar un psiholog te-ar putea ajuta. De fapt, aceste metode sunt de folos indiferent de ora la care te trezesti. Este evident ca mintea este agitata, iar organismul tau nu se poate relaxa cu succes. Asa ca nu lasa aceste lucruri sa treaca pe langa tine, alege sa te vindeci!

4.78/5 (27)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *